Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü öncülüğünde Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı ev sahipliğinde ve Sinop Üniversitesi iş birliğinde gerçekleşen çalıştayda konuşan Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şakir Taşdemir; “Ülkemiz toplam su ürünleri yetiştiriciliği ile Avrupa Birliği üyeleri arasında 1., dünyada ise 17. sıraya yükselmiş bulunmaktadır.” dedi.

Rektör Taşdemir, konuşmasını şöyle sürdürdü:

Ray Sigorta'dan "Ray eXpress Acente Mobil" uygulaması Ray Sigorta'dan "Ray eXpress Acente Mobil" uygulaması

“Ülkemizde 2023 yılı su ürünleri yetiştiriciliği üretimi 552 bin tona, toplam su ürünleri üretimi içindeki payı da %58’e ulaşmıştır. Ülkemiz toplam su ürünleri yetiştiriciliği ile Avrupa Birliği üyeleri arasında 1., dünyada ise 17. sıraya yükselmiş bulunmaktadır. Karadeniz’de ise “Türk Somonu” yetiştiriciliği markalaşarak 2023 yılında yaklaşık 65 bin ton üretime ulaşmıştır. Bu üretim sahip olduğu yüksek kalite ve oluşturulmaya çalışılan standartlar ile dünya pazarında yerini almaktadır.”

İki gün sürecek olan çalıştayda; Karadeniz Bölgesi'nde su ürünlerinin sürdürülebilirliği ve sektörün kalkınma potansiyeli, ilgili kamu kurumları, özel sektör temsilcileri ve akademisyenler tarafından detaylı bir şekilde değerlendirilecek.

Kaynak: Haber Merkezi