Akbaş; daha önce kolon, gırtlak ve bağırsak kanseriyle mücadele etmişti. Mücadelesinin ardından kanseri yenen usta oyuncu, Ocak 2023'te kansere tekrar yakalandığını söyledi.

Sinop’taki yangında iki kişi dumandan etkilendi Sinop’taki yangında iki kişi dumandan etkilendi

Vefat haberini veren menajeri Özgür Aksoy, “Türk sinemasının koca çınarı, canımız Aydemir abimiz vefat etmiştir. Acımız çok büyük... Allah mekanını cennet eylesin. Bu dünyadan onurlu bir Aydemir Akbaş geçti” dedi.

Sıkı bir Galatasaray taraftarı ve Galatasaray Divan Kurulu Üyesi olarak da bilinen Akbaş için Galatasaray Spor Kulübü taziye mesajı yayımladı.

Ayrıca Kültür ve Turizm Bakanlığı sosyal medyadan yaptığı paylaşımda; “Yeşilçam'ın ve sinemamızın unutulmaz oyuncusu Aydemir Akbaş'a Allah'tan rahmet; yakınlarına ve tüm sanat camiamıza başsağlığı diliyoruz” ifadelerinde bulundu.

Aydemir Akbaş kimdir?

Aydemir Akbaş, 3 Mart 1936'da İstanbul'da doğdu. Sinema oyuncusu, yönetmen ve senarist olan Akbaş, İtalyan Lisesi ve Galatasaray Lisesi'nde eğitim gördü. Tiyatroya Gülriz Sururi ve Ayfer Feray gibi isimlerle başlayan Akbaş, birçok önemli oyunda rol aldı. 1964 yılında sinema kariyerine "Keşanlı Ali Destanı" ile adım attı ve Yılmaz Güney’in filmlerinde yer aldı. 127 filmde rol alan Akbaş, 8 film yönetti ve 33 senaryo yazdı.

Kaynak: BÜLTEN