Küçük Sanayi Sitesinde gerçekleşen yemekli programda Vali Özarslan’a İl Milli Eğitim Müdürü Osman Cebeci, Küçük Sanayi Sitesi 1. ve 2. Kızım Kooperatif Başkanları Bayram Güveli ve Can Mustafa Yıldız eşlik etti.

Çıraklık eğitimi alarak ustalık yolunda ilk adımlarını atan öğrencileri dinleyen Vali Özarslan, öğrencilerle sohbet ederek talep ve önerilerini aldı. Ardından öğrencilerin mesleki eğitim gördükleri iş yerlerini ziyaret etti.

Mesleki eğitim alma kararlarından dolayı öğrencileri tebrik eden Vali Mustafa Özarslan, etkinliğin sonunda öğrencilerle fotoğraf çektirdi.

İzmir’de 48 yıllık öğretmene duygusal veda İzmir’de 48 yıllık öğretmene duygusal veda

Vali Özarslan, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; "Herkesin bir mesleği olmalı diyerek, bugün sahaya çıktık. Çırak öğrencilerimizle buluştuk. Fırsat buldukça değil, sık sık bir araya geleceğiz gençler!

Evlatlarımızı "hayata ve istihdama" hazırlamak için ille de mesleki eğitim, ille de teknik eğitim diyoruz. Çıraklık kaybolup gitmemesi, devam etmesi gereken müessese. Bu müessesenin değerini, kıymetini biliyoruz. Nitelikli evlatlarımıza nitelikli beceriler kazandırıp, çıraklık müessesesini hak ettiği konumunu, saygınlığını, itibarını geri kazandırmak en önemli sorumluluğumuz. Farkındayız. Bu sorumluluğumuzun gereğini yapacağız."


Vlcsnap 2024 10 07 22H20M26S446

Kaynak: Haber Merkezi