"Yukarı havza Sel Kontrolü Eylem Planı" kapsamında 2023 yılında Doluseki Çayı, İnaltı Köyü Yukarı Havzası Sel Kontrolü Projesi kapsamında, 5.230,00 TL ödenek ile 4 adet Harçlı Islah Sekisinin yapımının tamamlandığını ifade eden Özarslan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi;

Ayancık Belediye Meclis Üyesi Özcan’dan acı haber geldi Ayancık Belediye Meclis Üyesi Özcan’dan acı haber geldi

“Yukarı Havza Sel Kontrol projelerinde temel amaç sel ve heyelanlardan kaynaklanan rüsubat taşınması sonucu oluşabilecek maddi hasarları ve can kayıplarını önlemektir. "Doluseki Çayı, İnaltı Köyü Yukarı Havzası Sel Kontrolü Projesi" kapsamında 36 Adet Harçlı Islah Sekisi yapımı planlanmış olup; 2023 yılı itibariyle 4 adet harçlı ıslah sekisi yapımı tamamlanmıştır. 2024 yılında ise Ayancık ve Türkeli ilçelerimizde 28 adet harçlı ıslah sekisi ve 1adet menfez yapımı için bütçe ve ödenek çerçevesinde planlanarak ihalesi yapılmış, yer teslimi yapılmak suretiyle işe başlanmıştır.

Ayancık ve Türkeli ilçelerimizde, dere yataklarında geçmişte inşa edilen ve önümüzdeki dönemde inşa edilecek sel kontrol tesisleri, bu bölgelerin korunması ve geliştirilmesi açısından da büyük önem taşıyor. İklim değişikliğine bağlı olarak bölgemizde görülen yağış normallerindeki değişimlere tedbir amaçlı olarak 2025 yılında da Yukarı Havza Eylem Planı çerçevesinde sel kontrol çalışmalarına devam edilecektir. Ayancık ve Türkeli ilçelerimizde muhtemel ani ve kuvvetli yağışlarda; sel sularının hızını azaltarak ve taşıdığı hafriyatı, rüsubatı yukarı havzalarda depolayarak aşağılarda sel tehlikenin azaltılmasına katkı verecek Harçlı Islah Sekileri ve Tersip Bentleri yatırım ve inşaalarından dolayı başta Tarım ve Orman Bakanımız Sayın İbrahim Yumaklı olmak üzere Orman Genel Müdürlüğü teşkilatımıza çok teşekkür ederim.”

Kaynak: Haber Merkezi