Sinop Uğur Mumcu Meydanı’na gelen trafik eğitim tırı ve simülasyon aracını ziyaret eden Vali Özarslan, burada trafik eğitimine katılan öğrencilerle bir araya geldi. Vali Özarslan etkinliğin ardından, Sinop’ta yaşanan trafik problemi için vatandaşların çözüm önerilerini dinledi. Gürültülü egzoz kullanan ve kask takmayan motorculardan da şikâyet eden vatandaşlar, Mustafa Özarslan’a talep ve önerilerini iletti.

Kask kullanmayan ve gürültülü egzoz kullanan motosiklet sürücülerine karşı denetlemelerin sürdüğünü ifade eden Özarslan, Sinop’ta hizmet veren bir taksi şoförünün trafik problemine yönelik çözüm önerilerini dinledi.

Trafik probleminin, Sinop giriş ve çıkışında yolların tek şeride düşmesinden kaynaklandığını dile getiren taksi şoförü, bu yollarda çift şerit uygulamasına geçilirse trafik probleminin çözüleceğini dile getirdi.

İl Trafik Komisyonunda görüşülmek üzere vatandaşların önerilerini kayda alan Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, “Arkadaşlarımız bu önerileri alıp sahada değerlendirecekler. Sizi de dinleyecekler. Bu kararın avantaj ve dezavantajları değerlendirilecek. Eğer bu öneri trafiği düzeltecekse, bu kararı biz alırız. Her karar %100 avantaj sağlamaz. Diğer paydaşları da dinlememiz lazım” dedi.

Sinopspor sahadan mutlu ayrıldı Sinopspor sahadan mutlu ayrıldı

Muhabir: Ümit Can Gökçen