İSTANBUL (AA) - Vodafone, The Hammers Awards'ta farklı kategorilerde 9 ayrı ödüle layık görüldü.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Vodafone'un FreeZone'lu gençler için sunduğu ayrıcalıkların anlatıldığı "FreeZone'da Yaşa Takılanlar" projesi "Genç İletişiminde En İyi Ekip" kategorisinde, Vodafone çalışma kültürünün ve çalışanlara sunulan imkanların tanıtıldığı "Beklenmedik İş Görüşmesi" projesi "Etkileşimde Fark Yaratanlar" ve "Genç Yetenek İletişimi" kategorilerinde 3 altın madalya aldı.

Elektronik atıkların geri dönüşümünü teşvik etmek amacıyla başlatılan "Bu Atıklar Kod Yazıyor" projesi "Sürdürülebilir Dünyayı En İyi Destekleyen Ekip" ve "Geri Dönüşüm ve İsrafla Mücadele Alanında En İyi Ekip" kategorilerinde, gençlere yapay zeka eğitimleri verilmesinin hedeflendiği "Yapay Zeka Yıldızları" projesi "Nitelikli Eğitimi ve Gençleri En İyi Destekleyen Ekip" kategorisinde, kadınlara dijital eğitimlerin verildiği "Dijital Benim İşim" projesi "Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Alanında En İyi Ekip" kategorisinde, kadına yönelik şiddetle mücadele amacıyla geliştirilen Kırmızı Işık uygulamasının tanıtıldığı "blackeveryday" projesi "Sürdürülebilir Başarı Ekibi" kategorisinde, KOBİ'lere yönelik teknoloji çözümlerinin tanıtıldığı "Vodafone Business ile İşinizi Büyütmek Mümkün" projesi ise "Online Medya Satın Almada En İyi Ekip" kategorisinde toplam 6 bronz madalya aldı.

Vodafone Türkiye Sürdürülebilirlik Ekibi tarafından elektronik atıkların geri dönüşümünü teşvik etmek için 2019'da başlatılan "Bu Atıklar Kod Yazıyor" projesiyle, elektronik atıkların artı değere dönüştürülmesi, böylece hem sosyal hem de çevresel etki yaratılması hedefleniyor. Proje kapsamında, Vodafone çalışanlarının, iş ortaklarının çalışanlarının ve müşterilerinin evlerinden getirdiği e-atıklar toplanıyor ve bu atıkların geri dönüştürülmesi sağlanıyor.

- 35 bin öğrenciye ulaşma hedefi

Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği ortaklığında hayata geçirilen "Yapay Zeka Yıldızları" projesi kapsamında, 11-14 yaş arası ortaokul ve 14-18 yaş arası lise öğrencilerinin yapay zeka ile buluşması sağlanacak. Bu öğrenciler, yapay zeka konusunda çeşitli araçlarla içerik, pilot tasarımlar, prototipler üretebilecek. "Yapay Zeka Yıldızları" projesinin ilk yılında toplam 35 bin öğrenciye ulaşılması hedefleniyor.

Vodafone Vakfı ve Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü işbirliğinde yürütülen "Dijital Benim İşim" projesiyle, kadınların dijital dünyayla tanışması, dijital okuryazarlık becerileri kazanması, sosyal hayatta güçlendirilmesi ve potansiyel dijital iş olanaklarıyla buluşturulması hedefleniyor. Kadınlara 30 saatlik Dijital Okuryazarlık ve 44 saatlik Dijital Pazarlama eğitimlerinin verildiği projede, bugüne kadar 20 ilde 35 bine yakın kadın kursiyere ulaşıldı. Dijital Dünyaya Giriş Semineri ile 8 bini aşkın kadına hem temel dijital farkındalık eğitimleri verildi, hem de sosyalleşmelerine katkı sunuldu.

Hepsiburada İş Ortağım Buluşmaları'nın son durağı İstanbul oldu Hepsiburada İş Ortağım Buluşmaları'nın son durağı İstanbul oldu

Vodafone Vakfının kadına yönelik şiddetle mücadele amacıyla geliştirdiği Kırmızı Işık uygulaması, kadınların şiddete maruz kaldığı anlarda kolluk kuvvetleri ya da yakınlarına kolaylıkla haber verebilmesini sağlıyor. Bu uygulamayla, mağdura yönelik ilk yardımın daha hızlı ve kolay ulaştırılması ve bu sayede önleyici bir etki yaratılması hedefleniyor. Kırmızı Işık uygulamasında acil durumlarda ulaşılması istenen 3 kişi tek tuşla kaydedilebiliyor.

Vodafone'un "FreeZone'da Yaşa Takılanlar" sloganıyla duyurduğu kampanyalar kapsamında, gençlere çeşitli faydalar sunuluyor. Ayrıca, Vodafone'un yenilikçi "Link at" platformuyla arkadaşını veya yakınını FreeZone'a getiren gençler 300 lira nakit kazanıyor. Diğer yandan, Vodafone'un işveren markası stratejisini ve çalışanlarına sunduğu imkanları tanıtmak amacıyla hazırladığı, "Vodafone'da çalışmak güzel iş" mesajı verilen videoda Vodafone Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Engin Aksoy ile şirketin reklam yüzü Aras Bulut İynemli rol aldı.

Vodafone Business'ın KOBİ'ler için sunduğu ve hem maliyet hem de verimlilik avantajları sağladığı Akıllı Fabrika ve Bulut Altyapısı gibi çözümlerin tanıtıldığı proje de ödüle layık görülen çalışmalar arasında yer aldı.

Kaynak: aa