Önceki yıllarda da toprak yollar nedeniyle mağduriyetler yaşayan Yaykıl Köyü Conguroğlu Mahallesi sakinleri, Erfelek’ten Gerze’ye su götürmek için yapılan çalışmaların ardından köy yollarının çok daha kötü hale geldiğini bildirdi. Köylüler, mağduriyetlerinin giderilmesi için yetkililerden destek bekliyor.

Vitrinhaber’e ulaşan bir köy sakini, sorunun gerekli yerlere bildirildiğini ancak çözüm için hiçbir adım atılmadığını ifade etti. Yakıl Köyü Conguroğlu Mahallesi’nde yaşayan vatandaş şunları söyledi; “Havalar yağdı, okul servisleri köye çıkamaz oldu. Öğrenciler mağdur, köylü mağdur ve hala köylünün sesini duyan olmadı.

Erfelek’ten Gerze’ye verilecek su hattı için köyümüzde çalışmalar yapıldı, yollar zaten iyi değildi. Şu an gidilecek hali kalmadı. Artık yetkiler gelip görsünler şu hali. Köyde önemli bir durum olsa ambulans da, itfaiye de, güvenlik güçleri de bu yolu kullanmak zorunda ama yolların hali çok kötü.

Yapılan haberlerden, paylaşılan fotoğraflardan durumun vahametini anlayamıyorlar, gelsinler de şu yolların halini bir görsünler. Yetkililer artık lütfen sesimizi duyun, ilçeye en yakın köy yolu böyle olursa ilçeden uzaktaki köy yollarının vah haline.”

Sinop’un sevilen ismi Pala toprağa verildi Sinop’un sevilen ismi Pala toprağa verildi

Muhabir: Ümit Can Gökçen