Sinoplu sporcu Hikmet Faruk Tosun’a milli davet Sinoplu sporcu Hikmet Faruk Tosun’a milli davet

Geçtiğimiz günlerde Yeşilay Sinop Şubesi’ne başkan olarak seçilen Ziyattin Özcan, yönetim kurulu üyesi Prof. Dr. Mehmet Emin Erdem ve şube personeliyle birlikte Sinop’ta kurum ziyaretleri kapsamında Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz Demirel ve cemiyet üyesi gazetecilerle bir araya geldi. 

Gazetecilerle bir süre sohbet eden Yeşilay Sinop Şube Başkanı Ziyattin Özcan, Yeşilay’ın çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Yeşilay’ın amacının bağımlılıklarla mücadele olduğunu belirten Ziyattin Özcan “5 tane bağımlılık var. Alkol, tütün, teknoloji, uyuşturucu, kumar. Bunlarla mücadele için bir şubemiz, bir de Yeşilay Danışmanlık Merkezi’miz (YEDAM) var. Şubelerde projeler yapıyoruz. Projeleri üyelerle veya gönüllülerle birlikte yapıyoruz. Aynı şekilde genel merkezlerimiz de durum böyle” dedi.

“YEŞİLAY, DSÖ’DE TÜRKİYE’Yİ TEMSİL EDEN BİR KURUM”
Ziyattin Özcan, Yeşilay’ın Dünya Sağlık Örgütü’nde (DSÖ) Türkiye’yi temsil eden bir kurum olduğunu belirtti. Özcan; “Yeşilay Danışmalık Merkezi’mizde tamamen bağımlılıklarla mücadele ediyoruz. Bir kişi tütün kullanıyor, alkol maddesi kullanıyor veya uyuşturucu maddesi kullanıyor ise sen bunu bırak demiyoruz. Bunun zararlı olduğunu anlatıyoruz. Bırakmak isterseniz bizim telefon numaramız 115. Bu hattan yardım alabilirsiniz ya da konumumuz burası, gelip buradan destek alabilirsiniz diyoruz. Ücretsiz, gizlilik esasıyla ve kendisiniz rızasıyla geldiğinde destek alabiliyor” dedi. 


Destek alan kişilerin veya şubeye üye olan kişilerin ne tarafta olduğunun ya da düşüncelerinin, görüşlerinin ne olduğunun bir değeri olmadığını vurgulayan Özcan; “Bugün bir Amerikalı vatandaş da üyemiz olabiliyor. Türk bir vatandaş da üyemiz olabiliyor. Biz bunun ayrımını yapmıyoruz. Ama biz neye bakıyoruz? Bu kişinin Yeşilay’a desteği nedir? Çünkü kimisi fiziken, kimisi maddi olarak, kimisi proje hayaliyle, kimisi de çevresiyle destek olabilir. Çünkü burası sivil toplum kuruluşu. Bir devlet kurumu değil. Yani bizim bir ayrımımız kesinlikle yok.” diyerek sözlerine şöyle sürdürdü; “Stant açtığımız zaman ayrım gözetmeksizin toplumun her kesimi geliyor. Kime nesin diye sormuyoruz. Standımıza gelindiği takdirde broşürümüzü elimize alıyoruz. Amacımızın bağımlılıklarla mücadele olduğunu anlatıyoruz. Broşürlerimizin de içeriği budur diyoruz. Yani bu YEDAM’ımız için de böyle. Kesinlikle bir ayrım gözetmiyoruz.”

15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz Demirel, Yeşilay Sinop Şubesi Başkanı Ziyattin Özcan ve yönetimine yeni görevinde başarılar diledi. Ziyaret çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

Editör: Vitrin Haber