Sinop, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in yarın yapacağı ziyarete hazırlanırken, Sinoplu siyasetçi Yılmaz Şanlan, Sinop’un Gelincik Mahallesi'nde yaşayan öğrenci ve veliler adına büyük mağduriyetler yaşattığını ifade ettiği Gelincik İlköğretim Okulu hakkında Vitrinhaber'e konuştu.

Devam eden projeye bir kapalı spor salonu ve bir de tam teşekküllü anaokulunun dahil edilmesini hemşehrileri adına talep eden Yılmaz Şanlan; “Gelincik Mahallesi’nde hem çocuklarımızın hem de velilerimizin büyük mağduriyetlerine sebep olan, yıkım ve yapım sürecinin uzun zamandır takip ettiğimiz Gelincik İlköğretim Okulu’nun 2024-2025 eğitim öğretim döneminin ikinci yarısına yetiştirilmesini bekliyoruz. Ayrıca daha önce var olan kapalı spor salonunun da yeni projede olmadığını biliyoruz.

THK Sinop Şube yönetiminden öğrencilere jest THK Sinop Şube yönetiminden öğrencilere jest

Konuyu AK Parti Milletvekili Nazım Maviş Bey ve Sinop Valisi Sayın Mustafa Özarslan Bey ile de detaylıca konuştuk. Kapalı spor salonunun projeye dahil ettireceklerini Sayın Nazım Maviş Bey taahhüt etmişti. Lakin hiçbir girişim ve çalışma yapılmadığını biliyoruz.

Devam eden projeye kapalı spor salonu ve ilaveten tam teşekkülü bir anaokulun dahlini hemşehrilerimiz adına talep ediyoruz.

Sayın Valimiz Mustafa Özarslan Bey'in büyük gayretleri ile ilimize kazandırılan Yusuf Kemal Tengirşenk Sosyal Bilimler Lisesi’nin açılışını yapmak üzere ilimize gelen Milli Eğitim Bakanı Sayın Yusuf Tekin Bey’e Sinoplu hemşehrilerimiz adına sesleniyoruz. Kapalı spor salonu ve tam teşekküllü bir anaokulu talebimizi dikkate almasını ve Gelincik Mahallesi’nde yaşayan velilerimizin ve yavrularımızın haklı beklentilerini de AK Parti İl Başkanının ve Milletvekilinin sayın bakandan talep etmelerini umuyoruz.

Talep ederlerse çocuklarımızın eğitim öğretim ve spor hayatlarına dokunacak kalıcı bir yatırıma vesile olurlar” dedi.

Muhabir: Merve Yerli