Vali Karakaya’dan Güroymak ilçesine ziyaret Vali Karakaya’dan Güroymak ilçesine ziyaret

Zonguldak Valiliği tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 101. yılına özel düzenlenecek kutlama, tören ve etkinlik programları açıklandı. İki gün sürecek olan etkinlikler kapsamında Atatürk ve Cumhuriyet Koşusu, resim sergileri, römorkör gösterisi ve fener alayı gibi çeşitli etkinlikler yer alacak.

zonguldak Valiliği, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 101. yılı kutlamaları için iki gün boyunca düzenlenecek etkinlik programını duyurdu. 28 Ekim Pazartesi ve 29 Ekim Salı günlerinde çeşitli etkinlikler ve törenlerle Cumhuriyet coşkusu Zonguldak’ta yaşanacak. İlk gün etkinlikleri, saat 11.45’te Atatürk ve Cumhuriyet Koşusu ile başlayacak. Koşu, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü hizmet binası önünde gerçekleştirilecek. Ardından saat 13.00’te Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu yapılacak. Saat 13.30’da Cumhuriyetin Yaşayan Değerleri konulu resim sergisi Devlet Güzel Sanatlar Galerisi’nde açılacak. Saat 15.00’te ise Cumhuriyetin Renkleri konulu resim sergisi Belediye Kültür ve Sanat Merkezi’nde sanatseverlerle buluşacak.

Cumhuriyet Bayramı’nın ana etkinlikleri 29 Ekim Salı günü sabah saat 10.00’da Valilik Makamı’nda yapılacak olan kutlama tebrigat töreni ile başlayacak. Saat 11.00’de Karaelmas Kemal Köksal Stadyumu’nda düzenlenecek olan törenle Cumhuriyet Bayramı kutlamaları devam edecek. Ardından saat 13.15’te Zonguldak Limanı’nda düzenlenecek Römorkör Su Gösterisi izlenebilecek.

Tren Garı önünden başlayacak Fener Alayı Yürüyüşü ile bayram coşkusu sokaklara taşacak. Gün boyu, 10.00 ile 17.00 saatleri arasında ise Zonguldak Limanı’nda TCSG-86 Bot Komutanlığı’nın botu ziyaretçilere açık olacak.

Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, Cumhuriyet Bayramı’nın 101. yılı kutlamalarına tüm vatandaşları davet etti.

Kaynak: iha