Sinop Üniversitesi’nin Cumhuriyetimizin 100. yılı kapsamında düzenlemiş olduğu 13 Ekim 2023 ‘te açılışı yapılan "2. Uluslararası Gerze Sanat Çalıştayı” konferanslar, ödüllü film gösterimleri ve çeşitli üniversitelerden sanatın farklı disiplinleriyle eserler üreten olan akademisyenlerin katılımıyla oluşturulan, deneyim odaklı sanat atölyeleriyle Gerze Meslek Yüksek Okulu’nda gerçekleştirildi.

“SİNOP ÜNİVERSİTESİ, GERZE SANAT ÇALIŞTAYI İLE KAPILARINI DÜNYAYA AÇTI"

Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şakir Taşdemir’in öncülüğünde uluslararası bir nitelik kazanan çalıştayın 2. günü, Dr. Sofya Cihan Canbolat’ın “ Ahşap Taş Baskı Tekniği” ve Dr. Yasin Yılmaz’ın ise “Ex libris” üzerine verdikleri konferansla başladı. Ardından “Sanat ve Tasarım” alanına doğru perspektiften bakılmasına dair farkındalık oluşturulması hedeflenen konuşmalar; Prof. Lia Vilahur (Almanya), Prof. Li Zhang (Çin), Prof. Fabian Carrareas (Arjantin), Doç. Karim Mirzaee (İran), Doç. Keith Kitz (Amerika) ve Öğretim Görevlisi Daniel Meier (Almanya) tarafından video konferans olarak yapıldı. Ülkemizde ilk kez uluslararası katılımcıların kendi dillerinde yaptıkları sunumlar, kendi ses tonlarından yapay zeka ile oluşturulan Türkçe konuşmalara çevrilerek sunumlarını yapmaları sağlandı.

Konferans dizisinin ardından, Gerze Meslek Yüksekokulu konferans salonunda Cengiz Aytmatov’un ‘Beyaz Gemi’ adlı romanından uyarlanan, Sinop Üniversitesi Gerze Sanat Çalıştayı Türkiye Yüzyılı Sanat (Sinema) Özel Ödülü’nü alan “Shambala” filmi sanatseverlerle buluştu. Oldukça büyük ilgi gören film izleyicilerden tam not aldı.

İlk yazılı sınavlar için örnek sorular erişime açıldı İlk yazılı sınavlar için örnek sorular erişime açıldı

2. Uluslararası Gerze Sanat Çalıştayı’nın en ilgi çeken etkinliği olan sanat atölyelerinde her yaştan katılımcılar üç gün boyunca çeşitli sanat disiplinlerini akademisyenler eşliğinde deneyimledi. Etkinliğin ikinci gününde workshop alanını ziyaret edenler arasında Ak Parti Sinop İl Başkanı Uğur Giresun, Gerze İlçe Müftüsü Mustafa Aktaş, Gerze İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Ceylan ve Gerze Ziraat Bankası Şube Müdürü Alaaddin Erdem de yer aldı.

Çalıştayın son gününde 2. Uluslararası Gerze Çalıştayı workshop alanını Gerze Kaymakamı Mehmet Deniz Arabacı ve Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy ziyaret etti.

2. Uluslararası Gerze Sanat Çalıştayı düzenleme kurulu başkanı Doç. Dr. İbrahim Gökhan Ceylan'ın eşlik ettiği ziyarette sanatçılardan bilgiler alan Kaymakam Arabacı; "Sanat dolu bir haftayı birlikte yaşadık. Gerze’mizle bu güzel etkinliği bir araya getiren tüm hocalarımıza teşekkür ederiz" dedi.

Ziyaretin sonunda 2. Uluslararası Gerze Sanat Çalıştayı'ndaki emeklerinden dolayı Doç. Dr. Hatice Bahattin Ceylan'a Gerze Kaymakamı Mehmet Deniz Arabacı tarafından, Öğr. Gör. Tuna Kuzucan'a ise Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy tarafından hediye takdiminde bulunuldu.

Editör: Vitrin Haber