Sinop' un Boyabat ilçesinde cami minaresi tadilatında annesinin terk ettiği anlaşılan 3 yavru peçeli baykuş (Tyto alba), Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) 10. Bölge Müdürlüğü Sinop Şube Müdürlüğü Boyabat Şefliği personelince yuvalarından alınarak Sarıkum Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'ne nakledildi. Yavru baykuşlar artık güvenli ellerde.
Sinop Sarıkum Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'nde veteriner hekimlerce yapılan muayenelerinde bitkin düştükleri tespit edilen yavru baykuşların bakım, tedavi ve rahabilitasyon süreçlerine başlanıldı. Peçeli baykuşlar, tedavi ve rehabilitasyon süreçleri ile yetişkin birer birey ve doğada tek başlarına yaşamlarını sürdürebilecek duruma gelmelerinin ardından Sarıkum Yaban Hayatı Kurtarma Merkezi personelince yeniden doğaya salınacak.
Bayağı peçeli baykuş (Tyto alba) ya da peçeli baykuş en yaygın dağılmış baykuş türü olmasının yanı sıra en yaygın kuş türlerinden de biridir. Gece yırtıcıları (Strigiformes) takımının peçeli baykuşgiller (Tytonidae) familyasında sınıflandırılırlar. Bayağı peçeli baykuş orta boyutlu, uzun kanatlı ve kısa, karemsi kuyruğu olan soluk renkli tüylere sahip bir baykuş türüdür. Baykuşların çoğu gibi peçeli baykuş da gececidir ve karanlıkta avlanmak için çok gelişmiş işitme duyusuna güvenir. Avların çoğu karada yaşayan hayvanlar olsa da yarasalar ve kuşlar ile birlikte kertenkeleler, amfibiler ve böcekleri de avladıkları görülmektedir.