Yaykıl Köyü sakinleri çamurlu yollardan şikayetçi Yaykıl Köyü sakinleri çamurlu yollardan şikayetçi

Kestanelik köyü Bezane Yanı mevkiinde bulunan yaklaşık 4 dönüm alandaki çoğu Osmanlı dönemine ait tarihi mezarlar yok olmak üzere. 

Konuyla ilgili açıklama yapan köy sakinlerinden Burhan Doğan, bölgede yapılan ağaç kesimleri ile mezarların adeta talan edildiğini ileri sürdü. 

Burhan Doğan açıklamasında, "Bu alanda ne yazık ki koruyamadığımız tarihi mezarlıklarımız bulunuyor. Köyümüz Ayancık Kestanelikköyü Bezane Yanı mevkiinde bulunan yaklaşık 4 dönüm alanda bulunan Osmanlı ve daha öncesine ait olan mezarlığımızı koruyamadık ve ne yazık ki talan ediliyor. İçimin acısına dayanamayıp kamuoyunun dikkatine sunmak istedim. Buradaki mezarlıklar için koruma amaçlı tedbir alınmamış olup görüldüğü gibi birçok mezar tahribe uğramış ve bir çoğu daha tahrip olacak gibi görülmekte. Umarım bu çağrımız yetkililerin dikkatini çeker. Bu alanda yaklaşık 4-5 yüz siter ağacın düz kesimine izin verilmiş olup kesim tüm tarihi eski mezarlara zarar vermekte. Buna benzer bir çok mezarlıklarımızın ulaşımına ve temizlenmesine ihtiyaç var. Vatandaşlarımızla birlikte konuşulup ihale usulü memurlarımızın korunarak kesim yapılıp temizlenmesi yöremize ve tarihimize daha iyi bir katkı sağlayacaktır" dedi. 

Editör: Merve Yerli