Tarım Sigortaları Havuz İşletmesi Anonim Şirketi (TARSİM) Samsun Bölge Müdürü Mehmet Halis Yamak beraberindeki Bölge Müdür Yardımcısı Tuba Cingöz ile birlikte, İl Tarım ve Orman Müdürü Fatih Önlem'i ziyaret ederek, tarım sigortaları hakkında bilgilendirmede bulundu.
Tarım sigortalarının oldukça önemli olduğunu belirten İl Müdürü Fatih Önlem, tarımsal ve hayvansal üretim için doğa olaylarının her zaman bir risk olduğunu ifade ederek; "Üreticilerimize, her zaman aracını nasıl kasko yaptırarak koruma altına alıyorsan ürünlerini de alman gerekir diye telkinde bulunuyoruz. Sel, don, dolu, aşırı sıcak gibi doğa olayları, küresel iklim değişikliği ile birlikte tarım sektörü için her zaman risk olmaya devam edecek.
Tarımsal ürün sigortasına devletimizin küçümsenmeyecek oranda desteği de var. Bu anlamda nazik ziyaretinden dolayı Sayın Bölge Müdürü Halis Yamak ve Müdür Yardımcısı Tuba Cingöz'e teşekkür ediyorum” dedi.