Sinop'un en büyük ilçesi Boyabat kendine özgü birçok yemek çeşidi bulunmaktadır. Bunların en ünlüsü ise meşhur Sırık Kebabıdır. Kuzu etinden yapılan Sırık Kebabı, kuzunun uzunca bir sırığa geçirilerek 5-6 saat pişirilmesiyle hazırlanıyor. Kuzu pişerken akan yağ bir kapta toplanmakta ve bu yağa serit adı veriliyor. Serit ise ekmek bandırılarak yeniliyor. İlçede çok sayıda kebapçı bulunuyor. 

BOYABAT PİRİNCİYLE YAPILMIŞ NEFİS PİLAV
Tabi ilçeye büyük bir ekonomik girdi sağlayan pirinç, ilçenin önemli besin kaynakları arasında bulunuyor. Boyabat’ın meşhur pirincinden yapılan pilavı da mutlaka denemelisiniz. Tereyağlı pilavın yanında ilçede şubat ayında kırlarda yetişen Sarı Çiğdem ile pirincin buluşmasını bizzat görebilirsiniz. İlkbaharın müjdecisi olan bu çiçeğin pilavı yapılmaktadır. 

İNCİR UYUŞTURMASI
İlçeye geldiğinizde yöreye has İncir Uyuşturması sofraların olmazsa olmazıdır. Adeta yoğurt mayalar gibi yapılan incir uyuşturması kuru incir ve süt ile hazırlanmaktadır. Farklı bir tada sahip olan incir uyuşturması değişik şekillerde servis edilebilmekte. Bu yöresel tadı da mutlaka denemelisiniz. 
 
TARHANA ÇORBASI
Eğer bu güzel ilçeye yolunuz düşmüşse, şifa kaynağı tarhana çorbasını da tatmalısınız. Boyabat usulü tarhana çorbası ilçede kızarmış ekmek ve rendelenmiş kaşar peyniri kullanılarak servis edilmektedir.

BOYABAT EZMESİ (ATOM)
Boyabat'ın yöresel lezzetlerinden olan Boyabat Ezmesi ise harika bir lezzettir. Tadı damaklarda ve akıllarda yer ederek orijinalliğinden ödün vermeden günümüze kadar gelmiştir. Katkı maddesi kullanmadan tamamen doğal ürünler kullanılarak Antep fıstıklı ve Fındıklı olarak iki farklı şekilde üretilmektedir.    

Tarihi kütüphane yeniden kapılarını açtı Tarihi kütüphane yeniden kapılarını açtı

Editör: Merve Yerli