Mantar toplamaktan dönen çift kazada hayatını kaybetti Mantar toplamaktan dönen çift kazada hayatını kaybetti

Sinop'un Boyabat ilçesine bağlı Alibeyli köyünde gerçekleştirilen şükür ve bereket duası çevre halkını bir araya getirdi. Programda bolluk, bereket ve afetlerden korunmak amacıyla topluca dualar edildi. Dua töreninin ardından katılımcılara, etli pilav ve yöreye has keşkek ikram edildi.

Boyabat Kaymakamı Enver Yılmaz ve Belediye Başkanı Hüseyin Coşar da törene katılarak, vatandaşlara dualarının kabul olması dileğinde bulundu. İkili, aşçılara yardım ederek pirinci karıştırırken, yemeklerin lezzetine katkıda bulundu.

Belediye Başkanı Hüseyin Coşar, yaptığı açıklamada, peygamberlerin getirdiği esaslar arasında rahmet dualarının bulunduğunu belirtti. Ayrıca, bu tür etkinliklerin gelenek haline geldiğini ve bir araya gelerek dua etmenin önemine vurgu yaptı.

Alibeyli Köyü Muhtarı Güngör Hazer ise duanın bereketi ve kaynaşmayı simgelediğini ifade etti. Köylerindeki geleneksel bereket duasına katılımın yüksek olmasından memnuniyet duyduğunu söyledi.

Bu tür etkinliklerin, birlik ve beraberlik duygusunu güçlendirdiğini ve duaların kabul olması temennisinde bulundu. Hazer, katılımcılara teşekkür ederek, birlikte geçirilen anlamlı zamanın önemini vurguladı.

Editör: Serhat Özşahin