Büro Memur-Sen Sinop Şubesi 1. Olağan Genel Kurulu, Sinop Üniversitesi Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Otelinde büyük bir katılımla yapıldı. 

Sinop il merkezinde bir araç duvardan düşerek ters döndü Sinop il merkezinde bir araç duvardan düşerek ters döndü

Genel kurula; Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan ve Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kızıl, Kastamonu Şube Başkanı Mehmet Ruhi Temür, Bartın Şube Başkanı Erdi Özmen, Memur-Sen’e bağlı sendikaların şube başkanları, kurum müdürleri ve üyeler katıldı.

3 MİLYON 600 BİN ADIMLA ANKARA'YA YÜRÜYECEĞİZ!
Divanın teşekkülü ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan genel kurulda konuşan Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, başlatmış oldukları eylem süreci hakkında üyeleri bilgilendirerek, 3600 derecenin verilmesi, toplu sözleşme primi, tasarruf tedbirleri kapsamında kaldırılan servislerin yeniden hayat geçirilmesi, kamuda şiddet yasası gibi taleplerinin karşılanması taleplerini yineledi. Ulusal basında dikkat çeken kokart takma eylemi ile başlayan ve kitlesel basın açıklamaları, dilekçe kampanyası ile devam edecek olan eylemlerinin karşılık bulmaması halinde 3600 dereceye vurgu yapan Genel Başkan Yazgan, Bolu’dan Ankara’ya 3 milyon 600 bin adım ile yürüyüş gerçekleştireceklerini açıkladı.

ÜYE SAYIMIZLA ÜLKEMİZİN EN BÜYÜK KONFEDERASYONUYUZ
Genel kurulda yapılan seçim sonucunda Büro Memur-Sen Sinop Şubesi başkanı seçilen Özgür Demirci'de, yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik mesajı verdi. Özgür Demirci, "Birlikte aynı davada bulunmaktan onur duyduğum, kıymetli abim, sayın genel başkanım Yusuf Yazgan, Genel Başkan Yardımcım sayın Ahmet Kızıl, Sinop Memur-Sen'imizin değerli şube bakanları, ilçe ve işyeri temsilcilerimiz, kurum müdürlerimiz, çok değerli misafirlerimiz ve Büro Memur-Sen ailesinin değerli üyeleri kongremize hoş geldiniz. Sizleri en kalbi duygularımla, hürmetle, muhabbetle selamlıyorum. Katılımınız için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu vesileyle, Memur-Sen’in kurucu genel başkanı, fikir, dava, aksiyon ve gönül adamı, şair ve mütefekkir merhum Mehmet Akif İnan’ı bir kez daha rahmetle yâd ediyoruz. Merhum İnan, 'Kim demiş her şeyin bitişi ölüm, destanlar yayılır mezarımızdan' derken, işte bugünleri anlatıyordu. Akif İnan’ın en önemli eseri olan Memur-Sen, bugün 1 milyon 78 bin 822 üyeye ulaşarak, üye sayısıyla ülkemizin en büyük konfederasyonu olarak Türkiye davamıza omuz veriyor. Değerli arkadaşlar, atalarımızın güzel bir sözü var, 'Aynı gökte uçarlar ama karganın dünyası başkadır, şahinin dünyası başkadır'. 

ÇİRKEFLİKTE SINIR TANIMIYORLAR!
Bizim dünyamızda sadece kardeşlik, muhabbet varken, karşımızdakiler gerilimden, kavgadan besleniyor. Bizim dünyamızda hangi siyasi görüşe mensup olursa olsun memurlarımızın tamamını kucaklamak varken, karşımızdakiler memuru ayrıştırma, memuru ötekileştirme hesabı yapıyor. Biz 84 milyonun birliği ve beraberliği için uğraşırken, karşımızdakiler memurlarımızı kamplaştırmaya, kutuplaştırmaya çalışıyor. Ülkemiz ve milletimiz için herhangi bir hayalleri, herhangi bir vizyonları yok, ama sıra iftiraya, yalana, çirkefliğe, küfre geldiğinde sınır tanımıyorlar. 

SİNOP'TA YETKİLİ SENDİKA OLDUK
Sendikal hareketler cesaret işidir, yürek işidir, aşk ve sevda işidir. Sendikacılık ancak ülkeye ve millete hizmet gayesiyle yapılırsa anlamlıdır. Atalarımızın dediği gibi, tarlada izi olmayanın harmanda yüzü olmaz.  Memurları tehdit eden, kamu görevlisine parmak sallayan, kendinden olmayanı dışlayanlarla sendikacılıkta da arkadaşlıkta da bir olmayalım. Sinop Büro Memur-Sen Şubesi olarak hiçbir ayrım yapmadan, kimseyi ötekileştirmeden sürdürdüğümüz sendikacılık anlayışıyla Sinop’ta 2024 yılı büro hizmet kolunda birinci sendika olarak yetkili sendika olduk. Tek başımıza şube olma gücüne sizlerin sayesinde ulaştık, sağolun varolun. Büro Memur-Sen Sinop Şubesinin hayırlara vesile olmasını diliyorum" diye konuştu.

5D333D9E Cd48 4C85 8C50 8341Cfcca37865792156 3210 4Cec 9217 C1D7E424888FC6264545 4249 486E A599 Ec7C08D2Cfbf1C54C7D8 449C 4Ec4 B1F8 C69Fa044Ad4407584Adb 2168 4894 Aadf 67A8D5C91E8F

Muhabir: Merve Yerli