Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 81 ilde hayata geçirilen yaz Kur’an kursları Sinop’ta da gerçekleştirilen açılış programı ile başladı. 4-6, 7-12 yaş ve gençlik kategorilerinde gerçekleştirilecek olan yaz Kur’an kurslarında çocuklar hem dini bilgileri öğrenecek hem de düzenlenecek olan sosyal ve sportif faaliyetlerle eğlenceli vakit geçirecek.

Alaaddin Camide gerçekleştirilen yaz kuran kursları açılışı öncesi cami avlusunda toplanan çocuklar ve aileleri camiye girişlerinde din görevlileri tarafından karşılandı. Cami içerisinde düzenlenen program, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Programda bir konuşma yapan Sinop İl Müftüsü Paşa Bektaş, 1 Temmuz-16 Ağustos tarihleri arasında 7 hafta boyunca devam edecek olan kurslarda çocukların Kur’an-ı kerim, itikat, ibadet, siyer, ahlak, sosyal ve kültürel etkinlikleri alanlarında eğitimler alacağını söyledi. Bektaş; “Biz geçen yıl itibariyle il genelinde 8 bin civarında yaz kuran kursu öğrencimize ulaştık. Bu sene inşallah hedefimiz bu rakamın üzerine çıkmak. Genel olarak mekan itibariyle yaklaşık bin 200 mekanda yaz kuran kursu eğitimini sunacağız. Bu bin 200 mekanda yaklaşık bin 300 kuran kursu öğreticisi ve imam hatip müezzin kayyım olmak üzere çeşitli kademelerdeki arkadaşlarımızı görevlendirmiş olacağız. Yaz kuran kurslarında 4-6 yaş, 7-12 yaş ve gençlik kategorilerinde hizmet vermiş olacağız. Günde 4 saat haftada 20 saat olmak üzere Kur’an-ı kerim, itikat, ibadet, siyer, ahlak, sosyal ve kültürel etkinlikler olmak üzere derslerimiz olacak. Sosyal ve kültürel etkinliklerde hem Milli Eğitim Müdürlüğümüzle hem de Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzle koordineli bir şekilde çalışacağız” dedi.

BU MEKANLARDA ÇOCUKLARIMIZ ORTAK DEĞERLERİMİZİ, ORTAK AHLAK KURALLARINI ÖĞRENİYORLAR 
Programda daha sonra konuşan Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, camilerin, çocukların ortak değerlerimizi, ortak ahlak kurallarını öğrendikleri önemli mekanlar olduğunu söyledi. Özarslan; “Camilerimiz evlatlarımızla daha bir güzel. Bizler, annelerimizin babalarımızın ellerinde aile ortamında anne baba şefkatiyle büyüdük. Aile geleneklerimiz bu anlamda çok güçlü. İlk eğitimimizi ailede alıyoruz. Çocuklarımız biraz daha büyüdüklerinde aile ortamından çıkıp sosyal çevresini genişletmeye başlıyor. İşte burada bazı ortak değerlerimizin bilinmesi lazım. İşte bu mekanlarda çocuklarımız ortak değerlerimizi, ortak ahlak kurallarını öğreniyorlar. Böylece milli birlik ve beraberliğimiz güçlenmiş oluyor. İşte buradan öğrenilenlerle bütün insanlığa hizmet edilecek. Ben bu kurslarda görev yapacak olan çok değerli din görevlilerimize, il müftülüğümüze çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Sinop tek yürek oldu Sinop tek yürek oldu

Yapılan konuşmaların ardından Keleşoğlu 4-6 yaş kuran kursu öğrencileri tarafından hazırlanan gösterilerin sunumu gerçekleştirildi.

Yaz kuran kursu açılış programı İl Müftüsü Paşa Beltaş’ın yaptığı duanın ardından sona erdi.
Program sonrasında çocuklara çeşitli ikramlar yapıldı.

Yaz Kur’an Kursları açılış programına Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, Adalet Komisyonu Başkanı İbrahim Hatipoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Cebeci, İl Müftüsü Paşa Bektaş, Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Kalyon, öğrenciler ve veliler katıldı.

Muhabir: Merve YERLİ