Asrın felaketini önceden tahmin eden Frank Hoogerbeets'in yeni tahmini herkesi endişelendirdi.

X'teki sosyal medya hesabından sık sık paylaşımlar yaparak insanları öngörüleri hakkında bilgilendiren Frank Hoogerbeets son paylaşımında SSGEOS adlı kurumun resmi sayfasından yayınlanan ve Türkiye'de ki iki bölgeyi işaret eden bir görseli "En son atmosferik anormallikler için göz atın" başlığıyla paylaştı. 

Sinop, Samsun ve Kastamonu'nun içerisinde bulunduğu bölgeyi işaret eden paylaşımda "İşaretli bölgeler yaklaşık değerlerdir" denildi.

6 BÜYÜKLÜĞÜNE KADAR ÇIKABİLİR
Fotoğrafın altına yapılan yorumlara cevap veren Frank Hoogerbeets, Bir Türk vatandaşının “Ne kadar güçlü olmasını bekliyorsunuz? Bahsettiğiniz bölgede yaşıyorum” sorusuna “Büyük olasılıkla M 6'ya kadar.” cevabını verdi.

BEKLEMİYORUZ AMA RİSK YÜKSEK
Bir kullanıcının, "Evet Bay Frank, umarım cevap verirsiniz? Anladım ki bugün Türkiye'de deprem bekliyorsunuz? 6 Şubat 2023'teki gibi uzun mu kısa mı olacak? Bir öngörünüz var mı?" sorusuna Frank Hoogerbeets, "Beklemiyoruz ama risk daha yüksek. Eğer bu gerçekleşirse muhtemelen 6 büyüklüğüne kadar çıkacak" yanıtını verdi.

Bir başka kullanıcının ise; "İstanbul için tehlike var mı? Yoksa bu durum İstanbul'da depremi tetikleyebilir mı?" sorusuna ise Frank Hoogerbeets, "İstanbul'da veya yakınında deprem olabilir. Ancak bu, yer kabuğundaki stres seviyelerine bağlıdır ve bunu ölçemeyiz. Ancak son zamanlardaki atmosferik anormallikler bölge için daha yüksek bir riske işaret ediyor" diye cevap verdi. 

Depremkahini0938786237283Depremkahini092876832523Depremkahini982082738923Dehrm2Nr8926786278623Ktkmtie

Editör: Serhat Özşahin