Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü ile Dünya Bankası işbirliğince İklim Yatırım Fonları (CIF) hibe programına hazırlanan “Doğa Temelli Çözümler ile Kıyısal Korunan Alanların ve Ekosistemlerin Yönetiminin Geliştirilmesi ve İklim Diregen Kırsal Kalkınma Hususlarının Belirlenmesi Projesi" başladı.
Proje kapsamında, Sinop Sarıkum Tabiatı Koruma Alanı ve çevresindeki proje alanında yapılacak çalışmaları içeren proje kapsamında kurumsal kapasite geliştirme eğitimlerinden üçüncüsü “Ekosistem Hizmetleri, Kıyı Ekosistemleri ve Sarıkum Tabiatı Koruma Alanının Biyolojik Çeşitliliği" konuları eğitimi Sinop'ta gerçekleştirildi.
Eğitime DKMP 1. Bölge Müdürlüğü,4. Bölge Müdürlüğü, 5. Bölge Müdürlüğü, 7. Bölge Müdürlüğü, 9. Bölge Müdürlüğü, 10.Bölge Müdürlüğü, 11. Bölge Müdürlüğü, 12. Bölge Müdürlüğü personelleri katıldı.
Açılış Konuşmasını 10. Bölge Müdürü Orhan Çatalçam ve Doğa Koruma Daire Başkanı Hakan Orhan' ın gerçekleştirdiği eğitimde, Ekosistem Hizmetleri ve Ekosistem Hizmetlerinde Arıcılık Faaliyetleri Ankara Üniversitesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İrfan Kandemir, Sarıkum Ekosisteminin Özellikleri Sinop Üniversitesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emire Elmas, Sinop'un Su Kuşları 4. Bölge Müdürlüğü Orman Yük. Müh. Fatma Karahan, Karasal Ekosistemlerin Bütüncül Yönetiminde Kavramsal Yaklaşımları Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Erpul, Adana İli Kıyı Ekosistemleri 7. Bölge Müdürlüğü Biyolog Özlem Kurtoğlu, Doğal Afetler ve Zararları Sinop İl AFAD Müdürlüğü Muhammer Duruoğlu katılımcılara sunumları ile bilgiler aktardılar.