Sinop Üniversitesi Gerze Meslek Yüksekokulu, öğrencilerinin iş dünyasını tanıyarak yetişmeleri ve mesleki anlamda kendilerini geliştirmeleri amacıyla 2024-2025 akademik yılı itibarıyla 3+1 İşletmede Mesleki Eğitim Modeline geçildiğini duyurdu.

Bu eğitim modeli ile öğrenciler 3 yarıyıl boyunca okulda görmüş oldukları teorik eğitimi son yarıyıldaki uygulama eğitimiyle pekiştirme ve kendilerini sektöre hazırlama imkânı bulurken, öğrencilerin teorik bilgilerini uygulama ile bütünleştirerek daha nitelikli eğitim almaları sağlanacak.

3+1 eğitim modeli ile meslek yüksekokullarında 4 dönem üzerinden verilen eğitim öğretimin 3 dönemi örgün öğretim şeklinde, 1 dönemi ise işletmelerde, kurumlarda tam zamanlı uygulamalı eğitim olarak düzenleniyor.

3+1 iş yeri uygulaması eğitim modelinin ana hedefi; iş dünyasının ihtiyaç duyduğu nitelikteki elemanı ve personeli, ihtiyaç duyulan zaman diliminde, günün teknolojileri ve bilgilerine sahip olarak iş dünyası ile birlikte yetiştirmek.

Amaç, öğrencilerin öğretim yoluyla elde ettikleri bilgi ve becerilerini ilgili sektörlerdeki işyerlerinde uygulayarak, doğru karar verme becerilerini geliştirmek, nitelikli meslek elemanı olarak görev yapacakları işyerlerindeki sorumluluklarını, işçi-işveren ilişkilerini, organizasyon, üretim ve iş güvenliği sistemlerini ve yeni teknolojileri tanımalarını sağlayıcı faaliyetler ve işbaşında deneyim kazanmalarına olanak sağlamak.

Muhabir: Ümit Can Gökçen