Sinop’ta yaz Kur’an kursu öğrencileri Muharrem ayı ve aşure günü dolayısıyla kurs hocaları ve ailelerinin desteğiyle aşure günü etkinliği düzenledi.

İstiklal İlkokulu Yaz Kur’an Kursunda düzenlenen aşure programında öğrencilerle bir araya gelen İl Vaizi Mesut Kement ve Din Hizmetleri Uzmanı Yusuf Sözen sınıfları ziyaret ederek öğrencilerle sohbet etti. 

Böylesi anlamlı bir etkinliği düzenledikleri için öğrencileri tebrik eden İl Vaizi Mesut Kement, bu güzelliğin yaşanmasına katkı sağlayan Kur’an kursu öğreticisi Bayram Karakaş ve velilere de teşekkür etti.

Kement; “Minik yüreklerin samimi duygularla hazırlamış olduğu Aşure Programına katılarak onlarla zaman geçirmekten dolayı çok mutlu olduk. Bugün Peygamber Efendimiz (sav)’in torunu Hz. Hüseyin'in şehadetinin yıl dönümü. Aynı zamanda Muharrem ayı içerisinde çokça müjdenin bulunduğu bir aydır. Yaz kurslarımızda yavrularımız verdiğimiz eğitimlerle İslam ahlakını, temel dini bilgileri öğreniyorlar hem de bu gibi etkinliklerle dini ve milli değerlerimizi öğreniyorlar. Bugün kursumuzda güzelliğin yaşanmasına katkı sağlayan Kur’an kursu öğreticimiz Bayram Karakaş ve velilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: Vitrin Haber Gazetesi