TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı tarafından desteklenen ve Sinop Üniversitesi Fen Bilimleri Alan Koordinatörü Öğr. Gör. İrem Üçüncüoğlu yürütücülüğünde “STEM ile Geleceğe Bakış Disiplinlerarası Etkileşim” adlı proje kapsamında, Sinop'ta merkez ve merkeze bağlı köy ortaokullarında eğitim gören 50 öğrenci, 6 gün boyunca farklı disiplinlere yönelik etkinliklerde becerilerini geliştirecek. 

Eğitim Fakültesi konferans salonunda düzenlenen projenin açılış programına Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şakir Taşdemir, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Muhitdin Yılmaz ve Prof. Dr. Rıza Bayrak, Sinop İl Milli Eğitim Müdürü Osman Cebeci, eğitmenler, akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.

Programın açılışında proje hakkında bilgiler veren proje yürütücüsü Öğr. Gör. İrem Üçüncüoğlu, “2022 yılında ilkini gerçekleştirdiğimiz projemizin bu yıl ikincisini gerçekleştiriyor olmaktan mutluluk duyuyorum. ‘STEM ile Geleceğe Bakış Disiplinlerarası Etkileşim’ adlı projemizde mühendislik tasarım, robotik kodlama, sosyo-bilimsel konular, matematiksel modelleme ve bilimsel sorgulamayı bütünleşik olarak ele alan STEM odaklı etkinlikler, yaratıcı düşünmeyi destekleyecek etkinlikler, sanat ve spor etkinlikleri, STEM disiplinlerine yönelik 4 söyleşiyi içeren 24 etkinlik gerçekleştirilecektir.” dedi. 

Programda selamlama konuşması yapan Rektör Prof. Dr. Şakir Taşdemir, “TÜBİTAK bilim ve toplum destekleme programlarından biri olan 4004 projeleri, bilimsel bilginin toplum ile buluşturulmasını ve yaygınlaştırılmasını, bilginin etkileşimli uygulamalarla anlaşılır bir biçimde sunulmasını ve katılımcıların bilimsel olguları fark etmelerini sağlayarak, merak duygularının, araştırma, sorgulama ve öğrenme isteklerinin teşvik edilmesini amaçlar. Bilimsel bilgiyi toplumla paylaşmak, genç nesillerin bilime olan ilgisini artırarak geleceğin bilim insanlarını yetiştirmeye yardımcı olur. Sonuç olarak, bilimi toplumla buluşturmak, bireysel ve toplumsal düzeyde bilinçlenmeyi, ilerlemeyi ve sürdürülebilir bir gelecek inşa etmeyi destekleyen temel bir adımdır. Özetle bu proje, akademisyenlerimizin bilimi toplum ile buluşturmak için yaptığı çok değerli bir katkıdır.” ifadelerini kullandı.  

Berkay Akbaş Sokak Basketbolu turnuvası başlıyor Berkay Akbaş Sokak Basketbolu turnuvası başlıyor

Sinop Valisi Dr. Musafa Özarslan disiplinler arası etkileşimin önemine vurgu yaparak, projenin hayata geçirilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

1-6 Temmuz 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan projeyle öğrencileri STEM odaklı etkinlikler ile buluşturarak, onların iş birlikli çalışma, hesaplamalı düşünme, karar verme, problem çözme, tasarım geliştirme, yenilikçi düşünme becerileri ile fen, matematik, teknoloji, mühendislik gibi disiplinler ile bu disiplinlere yönelik kariyer farkındalıklarını geliştirerek merak duygularını açığa çıkartmak amaçlanıyor.

Kaynak: Haber Merkezi