Öncelikle sakin ve hedefe uyumlu kararlar almalısınız. Hırs ve acelecilikle yolunu şaşıranlardan olmamak için teferruatlı çalışmalarda bulunmak, uzman deneyimlerinin takipçisi olmalı ve de hayalcilikten uzak olmak elzemdir. Şunun iyi bilinmeli lazımdır ki yola çıkanlar başta bizlerden ne daha zengin ne de daha tecrübelilerdi. Her yaşanılanın elbette bedeli ağır olacak öğretileri de olacaktır.

 Başarmanın ötesinde başkalarınında istifade edebileceği yeni olanaklar sunulabileceğidir. Hedefler insanı yaşam boyu olmazsa olmaz olacaktır. Çabasının karşılığını ergeç alacağına kanaat ederek içindeki geniş öz güven ve inanç onu cesaretlendirecektir. Sorumluluk sahiplerinin heyecanlı gelecekleri şimdiden kutlu olsun.

  Hedefe konu olanın temel engellerini ve çözüm yollarının en baştan göze alınarak istişareli muhakemesiyle üstesinden gelinebileceğidir. Düşüncelerimizle adımların ne şekilde atılacağı, kimlerle yol alacağımıza karar vererek projelendirmek her zaman bir adım önden kazandıracaktır. Dünya da herkesin muhtelif alanlarda uzmanlaşma yolunda büyük fedakarlıkları olacaktır.

  Zamane gençlerimiz diploma sonrası büyük çoğunluğu uzmanlaşmak istedikleri alanda şirketlerin kapısından geri çevrildiklerinden ve ellerinde imkan olmayışıyla anlık kararlarla başka başka alanlara yönlendirilmektedirler. İşverenlerin bilhassa bu tarz yeni başarılı gençlere şans tanımaları gerekmektedir.

   Kendine güvenen genç girişimciler ben olgunlaştım, öğrendim zannıyla belirsiz rizikolar alarak başladığı yere gelmek bi yana işletmesinin kapısına kendi elleriyle istemeden kilit vurmaktalar. Bugün yaptıklarınız yarın yapabileceklerinizin temelidir. Uzun vadeli planlamanın özü günlükten geçer asli o anın başarısı geleceğin yeni büyük başarıların adımlarıdır.

   Başarıların da bahanelerden kurtularak azimle ,cesaretle, oyalayıcılara direnerek, ısrarla sürekliliği ve fırsatları fark ederek faydalanabilmeyle hedeflerinize odaklanabilmektir. Yeteneğiniz yaşadıklarınızla daha da profesyonelleşerek yeni hedeflere yelken açarsınız. Bu arada ayıplanma korkusu yaşamanıza bir çok şeyler sizi hedefinizden geri aldırmamalı özgüven, öz saygıyla daha da şevklenmeliyizdir.

  İlerleyen yaş itibariyle dönüpte geriye baktığımızda başrolünde kendinizin olduğu koca bir filmmiş meğerse. Bir an gelecek ki köşeye çekilip başarılarınızı ve başarılarınızla başkalarına verdiğiniz katkıları izleyerek kendinizden guru duyacaksınızdır. Zamanında yaşanan heyecanlar, koşuşturmacalar, panikler, strestler koca bir fasikül olmuşçasına sanki okunmuşluğudur. İnsan öyle bi geçer ki zaman hayatta benimde bir  hikayem olmuş..

ARAŞTIRMACI YAZAR

VOLKAN YAŞAR BERBER