Polyester çember üretimi nasıl yapılır ve polyester çemberin kullanım alanları nelerdir sorularının cevapları ambalajlama sektöründe çok önemlidir. Polyester çember üretimi, ham polyester hammaddesi ya da geri geri dönüştürülen polyester çemberin hammaddesinin işlenmesi sonucu gerçekleşiyor. Bu işlem gerçekleştirilirken polyester çember makinası kullanılır.

Polyester Çember Üretimi Nasıl Yapılır? Hangi Aşamalardan Oluşur?

Polyester çember üretimi nasıl yapılır noktasında belirli aşamaları takip etmek gerekiyor. Polyester çember üretimi aşamaları şöyle sıralanabilir:

1 – Hammadde Seçimi

Polyester çember üretimi için yüksek kalitede polimerler seçilir. Üretim için direkt PET polyester granülleri ya da PET şişelerden yararlanılır. Geri dönüştürülmüş malzemeler kullanıldığı takdirde de PET peletler elde edilir. Bunun içinde önce PET atıkları temizlenip akabinde ayrıştırma yapılır.

2 – Şeritlerin Çember Boyutuna Göre Ayarlama

Polyester çember üretimi nasıl yapılır kapsamında şeritlerin çember boyutuna göre ayarlanması gerekir. Bunun için öncelikle granüller ısıtılıp eritilir. Akabinde hem ince hem de uzun şeritlerle çekilmeye başlanır. Bu işlem esnasında şeritlerin genişlik ve kalınlığı polyester çembere göre ayarlanıyor.

3 – Soğutma İşlemi

Güven Çemberleme, polyester çember üretimi yaparken üçüncü adımda soğutma işlemi yapılır. Şeritlerin boyutları ayarlandıktan sonra soğutma işlemi için ilgili alana koyulur. Burada kontrollü soğutma işlemine tabii tutulur. Böylelikle polyester çemberin dayanıklılığı artırılmış olur.

4 – Germe İşlemi

Soğutma işleminin arkasından polyester çemberlerin hem dayanıklılığı hem de esnekliği artırılır. Bunun içinde polyester çemberler kontrollü şekilde gerilir. Böyle bir işlem sayesindeyse moleküler yapı güçlendirilmiş olur.

5 – Polyester Çemberi Karartma

Polyester çember üretimi nasıl yapılır hususunda karartma işlemi yapılır. Polyester çemberin yüzey kısmına kaymayı önleyen desenler basılıp karartılır. Karartma işlemi sayesinde polyester çember, sıkı sarıldığı için kaymaz.

6 – Kesme İşlemi

Polyester çemberler karartıldıktan sonra belirli uzunluklara göre bobinlere sarılmaya başlanır. Güven Çemberleme ekibi, müşterilerinin istek ve talepleri doğrultusunda polyester çemberlerin kesimini yapar.

7 – Polyester Çember Üretimi Nasıl Yapılır: Paketleme

Polyester çember üretiminin en son adımında bazı testler yapılır. Bu testler şu unsurlara göre yapılır;

●      Esneklik

●      Dayanıklılık

Köylere Hizmet Götürme Birliği toplantısı yapıldı
Köylere Hizmet Götürme Birliği toplantısı yapıldı
İçeriği Görüntüle

●      Yüzeylerin pürüzsüzlüğü

Yukarıdaki hususlar yerine getirildikten sonra polyester çemberler satışa hazır hale gelir.

Polyester Çember Kullanım Alanları Nelerdir?

Polyester yeşil çember ve diğer tüm çemberlerin geniş bir kullanım alanı vardır. Bu kullanım alanları şu şekilde sıralanabilir:

                                                       Polyester Çember Kullanım Alanları         

Küçük İşletmeler

Esnek yapılı olduğu için küçük işletmelerde farklı ambalajlama ihtiyaçları karşılanır.

Sanayi ve İmalat

Fabrikalarda, sanayilerde imal edilen ürünlerin güvenle hem ambalajlanıp hem de taşınması sağlanır.

Lojistik-Nakliye

Nakliye ve lojistikte ürünlerin problemsiz şekilde taşınması için polyester çembere ihtiyaç duyulur.

Polyester Çember Özellikleri Nelerdir?

Polyester çember üretimi nasıl yapılır sorusunun yanında özelliklerini de bilmek gerekiyor. Polyester çember özellikleri şöyle sıralanabilir;

●      Polyester çember çeşitleri metal çemberlerle kıyaslandığında daha hafiftir. Bu durum, çemberlerin taşıma maliyetini önemli ölçüde azaltır. Böylelikle işçi sağlığına katkı sağlanmış olur.

●      Esnek, dayanıklı yapısından dolayı yüksek mukavemetlidir. Paketlerin kolayca taşınıp depolanmasına yardımcı olur. Böyle bir durumda dayanıklılığını da korur.

●      Geri dönüştürülebilen PET malzemelerle üretilirler. Geri dönüştürülebilir olması çevreye duyarlı bir ürünün ortaya çıkmasını sağlıyor.

●      Polyester çember, metal çemberlerle kıyaslandığı zaman hem pasa hem de paslanmaya yüksek direnç gösterdiği görülüyor. Paslanmaya karşı olmasıysa ambalajların ömrünü uzatıyor.

Polyester Çember Nasıl Kullanılır?

Polyester çember üretimi nasıl yapılır ile nasıl kullanılır sorularının cevabını da bilmek gerekiyor. Polyester çember çeşitleri, manuel çemberleme aletleri ve özel çemberleme makineleriyle birlikte kullanılmaktadır. Polyester çember seçimi, paketin boyutu ve şekline göre seçilir. Akabinde paketin çevresi sıkıca sarılmaya başlanır. En sonda da çemberleme aletiyle germe ve kapama işlemi yapılır.

Polyester çemberler, direkt güneş ışığı alan yerlerde saklanmamalıdır. Ayrıca saklanan yerde aşırı nem olmamasına da dikkat edilmelidir. Polyester çemberlerin kullanım ömrünü uzatmak için hem serin hem de kuru yerde saklanması daha doğru olur. Saklanan yerde çemberlerin sıkıca sarılmış olmasıysa formunun korunması açısından önemlidir.

Sıkça Sorulan Sorular

Polyester çember üretimi nasıl yapılır hususunda sıkça sorulan sorularla cevapları şu şekildedir:

1 – Polyester Çember Fiyatlarını Belirleyen Faktörler Nelerdir?

Polyester çember fiyatlarını belirleyen başlıca faktör, kalitedir. Aynı zamanda genişlik ve uzunlukta en önemli fiyat belirleyicileridir.

2 – Polyester Çember Kolay Montaj Yapılır mı?

Polyester çember çok kolay montajlanır. Esnek yapıya sahip olduğundan dolayı hiçbir özel alet kullanmadan kolayca montajlanabiliyor.

 3 – Polyester Çember Uzun Ömürlü mü?

Polyester çemberler, çevresel faktörlere karşı çok dayanıklıdır. Çürümeyen ve paslanmaz yapıya sahip olmaları da kullanım ömrünü uzatıyor. Özellikle kimyasallara, neme ve UV ışınlarına karşı çok dayanıklıdır.

Advertorial 

Editör: Özge Newstanıtım
Bu Bir İlandır