3 Ağustos 2021 tarihinde kurulan Sinop İş İnsanları Derneği (SİNDER) 2’inci yılını dernek üyesi Fehmi Baş’ın İşlettiği Irmak Restaurantta düzenlenen yemek programı ile kutladı.
Kutlama yemeği öncesinde bir konuşma yapan SİNDER Başkanı Yılmaz Öz, SİNDER’in 2’inci kuruluş yemeğine katılım sağlayan dernek üyelerine ve misafirlere teşekkür ederek 2 yıl önce 39 kişi ile çıktıkları yolda 160 kişiye ulaştıklarını ve olmaz denilenleri başardıklarını söyledi.
SİNOP’UN MİHENK TAŞLARINI OLUŞTURUYORUZ
SİNDER olarak gönüllü hizmet elçileri olduklarını ve Sinop’un mihenk taşlarını oluşturduklarına vurgu yapan Yılmaz Öz sözlerini şöyle sürdürdü; “Her birimiz iş sahibi olan, çalışanlarına istihdam, çevresine de olanak ve gelir sağlayan kişileriz. Biz tabela derneği değiliz. Çünkü tabela küçük, yürekleri büyüktür. Siyaset işimiz değil, işimiz siyaset üstüdür. Sözün kısası burası işi olanların yeri, boş insanların yeri değil, olamaz. Nerden geldiğimizi ve görevimizi biliyoruz. Çünkü biz Sinop’umuzu çok seviyoruz” dedi.
SİNOP’A ÜYELERİMİZE KATKILARIMIZ OLDU
SİNDER olarak Sinop’ta birçok şey yaptıklarını aktaran Yılmaz Öz, Sinop’a ve üyelerimize ciddi katkıları olduklarını belirtti.
SİNDER olarak 3 Ağustos 2021 tarihinden itibaren gerçekleştirdikleri projeler hakkında bilgi veren Öz; “SİNDER kuruluşumuzun hemen peşinden Boyabat Esnaf ve Sanatkarlar Odası İşbirliğiyle Boyabat, Saraydüzü ve Durağan esnaflarımıza Boyabat Ticaret Ve Sanayi Odası salonunda İş-Kur, Tarım İl Müdürlüğü, KOSGEB, KUZKA, Ticaret İl Müdürlüğü, SGK Müdürlüğü katılımlarıyla hibe destekleri hakkında, esnaflarımızı bilgilendirme programı yaptık.
Ayancık ve Türkeli ilçemizde yaşanan sel felaketinde sizlerin de katkısıyla halkımızın yanında olduk. Ankara’da düzenlenen Sinop Tanıtım Günlerine ekip halinde katıldık. Ar-ge ekibimizi kurduk. Çalışmalarımızın sonunda Sinop Belediyesi Sabahattin Ali Kültür Merkezinde konferans verdik”.
‘E-TİCARET KULLANIMININ GELİŞTİRİLMESİ’ PROJESİNİ BAŞARI İLE TAMAMLADIK
‘E-Ticaret Kullanımının Geliştirilmesi’ adlı ilk projelerini başarıyla tamamladıklarını ve kursa katılım sağlayan 140 kursiyere protokol üyelerinin de katılımı ile Sinop Belediyesi Sebahattin Ali Kültür Merkezinde düzenlenen tören ile belgelerini verdiklerini söyleyen Yılmaz Öz; “ 3 yıl boyunca ilimizde iskan ve imar olmadığı için yaşanan sorunları sosyal medyada gündemde tuttuk. Sorunları yazdığımız mektubu Sinop’a gelen Bakanımız Murat Kurum Bey’e bizzat tarafımızca taktim edilmiştir. Bu soruna çözüm bulmak için derneğimizde ilimizin kadın mimarları, şehir bölge planlamacısı ve mühendisleriyle birlikte toplantı yaparak çözüm yolları aradık.
SİNOP’UN SORUNLARINI VE ÇÖZÜMLERİNİ KONUŞTUK
Aynı zamanda inşaat sektöründeki üyelerimizle bir araya gelerek ilimizin sorunlarının çözümlerini konuştuk.
Her yıl düzenlenen İstanbul Yeni Kapı’daki Sinop Tanıtım Günlerine standımızı açarak gelen misafirlerimizi ağırladık. Derneğimizin faaliyetleri konusunda kendilerini bilgilendirdik.
DEPREM BÖLGESİNE YARDIM TIRLARI GÖNDERDİK
Ülkemizde yaşanan 11 ildeki deprem felaketinde, dernek ve sizler sayesinde o bölgelere 6 tır yardım malzemesi gönderdik. Bütün bu tırlar doldurulurken derneğimizin Yönetim Kurulu Üyesi olan Neriman Çöpçü Hanım Kudret Halı Yıkama iş yerini yardım toplama merkezi olarak hizmetimize sunmak yoluyla katkıda bulunmuştur. Kendisine ve bu arada bize destek olan herkese bu duyarlılıklarından dolayı çok teşekkür ederiz.
Bu arada yaşadığımız bir olayı sizlere aktarmadan geçemeyeceğim.
Son 6.tırımızı hazırlarken kendi ormanından odun toplayıp deprem bölgesine göndermek isteyen Şerife teyzemiz bizden destek istedi. Bizlerde sizlerin sayesinde son tırımızı Şerife teyzenin kendi ve köy halkının hazırladığı odunları Yönetim Kurulu Üyemiz Sedat Koka Bey’le birlikte Malatya Akçadağ’daki ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık.
Yine çok önem verdiğimiz Orman Bölge Müdürlüğü’nün bize SİNDER’imize tahsis ettiği 5 bin 600 m2 tarlayı anı ormanı yerine Türkiye’de ilk olan meyve bahçesine dönüştürdük.
Sinop merkezdeki STK’ları bir araya getirip toplantılar yaparak ilimizin sorunlarına çözümler aradık.
Birbirini hiç tanımayan derneğimizin yemeklerinde tanışan 3 kadın üyemiz, ortak olmalarına ve lavanta tarlalarının çoğalmasına vesile olduk. Yine birbirini hiç tanımayan derneğin bünyesinde tanışan 10 kadınımızla birlikte SİNDER Kadın Girişimi Kooperatifini kurduk.
Sinop Organize Sanayi Bölgesine verilen 840 hektarlık alan için talep formu doldurma konusunda ciddi çalışmalar içinde bulunduk. Bugün akşam olduğu gibi her ay bir üyemizin işyerinde kahvaltı ya da yemek programı düzenleyerek bir araya geliyoruz.
Gerek dernek üyelerimiz gerekse başka kurumlardan olan, Samsun’daki ve Bafra’daki özel hastanelerde, PTT kargoda, Amerikan Kültür’de, Cemile Tekin çiçekçilik ve İç Giyimde, Mavi-Liman Düğün Salonunda, Deniz Aydınlatma, Baştan Yapı Şti., Mis-Pak Halı Yıkama ve Gezi Teknesi ile indirim anlaşmalarımızı yaptık. Siz değerli üyelerde yapmak isterseniz yapabilirsiniz. Amacımız dernek içindeki ticareti arttırmak ve kendi içimizde büyümektir.
Üyelerimiz kendi toplantılarınızı ve görüşmelerinizi dernek binamızda yapabilirsiniz. Çünkü SİNDER hepimizin. Üyelerimiz arasındaki yaptığınız ticareti resimleriyle, belgeleriyle bizleri bilgilendirin ki bizde grupta paylaşalım ve birbirimize örnek olalım.
Çok kıymetli SİNDER ailemiz ve misafirlerimiz 2.yılını kutlamakta olduğumuz bu gecede yanımızda olduğunuz için çok teşekkür eder saygı ve sevgilerimi sunarım”.
Konuşmasının ardından SİNDER meyve bahçesine verdikleri destek için Savaş Akbez’e SİNDER Başkan Vekiliz Okan Özgökmen, Bilal İncekara’ya Başkan Vekili Filiz Kalaycı ve İlhan Çelik’e Başkan Yılmaz Öz tarafından plaket verildi.
Derneğe yeni üyelerinde katıldığı kutlama yemeğinde SİNDER’in 2’inci yıldönümü pastası kesildi, program çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.