Vali Özarslan’dan Tarihi Cezaevi müjdesi Vali Özarslan’dan Tarihi Cezaevi müjdesi

Sinop Uğur Mumcu Meydanı’nda toplanan İHH Sinop Kadın Kolları üyeleri, son zamanlarda ülke gündemini sarsan kadın ve çocuk cinayetlerine karşı tek ses oldu. İHH Sinop Kadın Kolları Başkanı Yağmur Koca tarafından okunan basın açıklamasında şiddetsiz bir toplum ve güvenli sokaklar talep edildi.

Başkan Yağmur Koca, infaz yasasında gerekli değişikliklerin yapılarak cezaların daha caydırıcı hâle getirilmesi gerektiğini vurguladı. Yağmur Koca, basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı; “Cezasız kalan bir suçtan daha teşvik edici bir kötülük olmadığını düşünüyor ve bu konuda kati yaptırımların üzerinde durulması gerektiğini yineliyoruz.

Sivil toplum kuruluşları, hükümetler, cemaatler, kurum ve kuruluşlar toplumsal değişime öncülük etmeli ve toplumun huzur ve güven ortamının sağlanması için harekete geçmelidir. Bu çirkinliğe ve yeryüzünün tüm kirliliklerine karşı, akışı değiştirecek güçlü bir ses oluşturmak için tüm vicdanlı yürekler bir araya gelmelidir. Sorumluluk taşıyan herkes, bu acıyı derinden hissedip gereken adımları atmalıdır. Şefkate ve merhamete sığınmalı, bu acıları paylaşarak bir daha yaşanmaması için somut tedbirler almalıyız. Vicdanın, merhametin ve şefkatin rehberliğinde, cinayet, vahşet ve istismar gibi insani değerleri yok sayan her türlü eyleme ve zihniyete karşı tek bir bilinçle mücadele etmeliyiz. Önce kendimizi, sonra en yakınımızdakileri bilinçlendirerek mahallemize, sokağımıza, okullarımıza ve toplumumuza sahip çıkmalıyız.”

Muhabir: Ümit Can Gökçen