2023 Adrese Dayalı Nüfus Sistemi (ADNKS) veri tabanı sonuçlarına göre Sinop'a 20 bin 887 kişi Sinop'a göç etti. Sinop'tan il dışına gidenlerin sayısı ise 11 bin 449 oldu. Buna göre göçün il nüfusuna etkisi artı 9 bin 388 kişi oldu.   

GELECEĞİN İYİ PLANLANMASI LAZIM
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, Sinop'a olan göçün devam etmesi için geleceğin iyi planlanıp iyi yönetilmesi gerektiğini söyledi. 

Göç rakamlarını değerlendiren Vali Dr. Özarslan, "2023  yılında 20 bin 887 kişi Sinop'a ikamet etmek için göç etmiş. 11 bin 449 hemşehrimiz de başka illere göç etmiş. Değil 11 bin kişinin 1 hemşehrimizin bile şehrimizden göç etmesi bizi üzer. Atalarımız '3 göç 1 yangına bedeldir' diye boşuna dememişler. 2023'de Sinop'a gelenler; ayrılanlardan 9 bin 388 kişi fazla. Bu olumlu gidişatı devam ettirmek için geleceği iyi planlayıp yönetmeliyiz.

Görevimiz; ilimizden ayrılanların ayrılma nedenleri üzerinde hep birlikte kafa yorup, bu sorunları çözmek için enerjimizi ve motivasyonumuzu yüksek tutacağız. Ev ödevlerimizi biliyoruz. İki günümüzün eşit olması halinde geriye düşeceğimizin de farkındayız.

Yeni gelen 20 bin 887 komşumuza; evinize, Sinop'umuza hoş geldiniz, sefalar getirdiniz diyoruz. Sizlerin beklentilerini biliyoruz. Hep birlikte el vererek ve çok çalışarak; Sinop'umuzun ilçeler ve  köyleriyle birlikte  yaşam standartlarını daha da yükselteceğiz" dedi.

Sinop’ta yağış sonrası bazı caddeler göle döndü Sinop’ta yağış sonrası bazı caddeler göle döndü

YATIRIMCILARA ÇAĞRI
Sinoplu iş insanları ve girişimcilere de yatırım çağrısında bulunan Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, "Bir de çağrım var: İstanbul ve Marmara Bölgesi'nde faaliyette bulunan Sinoplu bütün iş insanlarımızı ve girişimcilerimizi yatırım  yapmaları için baba ocaklarına, çocukluklarının geçtiği öz vatanlarına bekliyoruz. Dönün topraklarınıza, bu topraklar sizi; siz de bu toprakları özlediniz biliyoruz. Bitsin artık bu özlem" ifadelerini kullandı. 

Muhabir: Merve Yerli