Merkezi İstanbul'da bulunan Sinop Aile Dostluk Eğitim ve Kültür Derneği (SADER) tarafından bu yıl Sinop'ta 7.si yapılacak olan "Seyyid Bilal Hazretleri Anma Günü Etkinliği" öncesi basın toplantısı düzenlendi. 

Dernek Üyesi Bayram Öztürk'ün Demirci köyündeki evinde gerçekleştirilen toplantıya SADER Başkanı Remzi Yüksel, İl Müftü Yardımcısı Dr. Abdullah Salman, SİNDER Başkanı Yılmaz Öz, BBP Sinop eski İl Başkanı Suat Bünyat, din görevlileri ile dernek yöneticileri katıldı.  

Sinop Aile Dostluk Eğitim ve Kültür Derneği (SADER) olarak Seyyid İbrahim Bilal Hazretleri Anma Etkinliği programının bu yıl 7’incisni düzenleyeceklerini belirten SADER Başkanı Remzi Yüksel, etkinliğin Seyyid Bilal Camisinde 11 Ağustos Cuma günü saat 11:00'da başlayacağını ve Cuma Namazı sonrası yemek ikramıyla son bulacağını söyledi. Remzi Yüksel, tüm Sinopluları kentin manevi değerlerine sahip çıkma bağlamında programa davet ettiklerini dile getirdi. 

İl Müftü Yardımcısı Dr. Abdullah Salman'da yaptığı konuşmada Sinop'un önemli manevi değeri olan Seyyid Bilal Hazretlerinin tanıtımı konusunda herkesin gayret göstermesi gerektiğinin altını çizdi. Seyyid Bilal Hazretlerinin sadece Sinop'un değil evrensel bir değer olduğunu belirterek, bu manada SADER'in yaptığı çalışmanın son derece memnuniyet verici olduğunu dile getirdi. Dr. Salman daha sonra peygamber efendimizin torunu Seyyid Bilal Hazretlerinin Sinop'taki şehadeti hakkında bilgiler verdi.  

Yapılan konuşmalar ardından program çay sohbeti ile sona erdi. 

CHP’den kız çocuklarına destek yürüyüşü CHP’den kız çocuklarına destek yürüyüşü


 

Editör: Merve Yerli