Bugün saat 15.00’te Sinop Gazi Çelebi Spor Salonu’nda gerçekleştirilen programda, Sinop’ta eğitimini tamamlayan 284 genç hafız Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’tan icazet aldı.

Hafızlık icazet programına Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, Sinop Cumhuriyet Başsavcısı Mesut Pektaş, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şakir Taşdemir ve protokol üyeleri katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Sinop İl Müftüsü Paşa Bektaş, protokol üyelerini ve icazet programını izlemek için gelen Sinopluları selamlayarak 284 genç hafızın icazetini kutladı.

Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan programda yaptığı konuşmada “Medeniyetimizin Kur’an’a atfettiği değer münasebetiyle, 7 iklimde 4 coğrafyada at koşturup Viyana’nın kapılarına kadar dünyaya vicdan, adalet ve merhameti taşımıştır.” dedi.

Törende kürsüden İslam alemine seslenen Diyanet İşleri Ali Erbaş, Gazze’deki insanlık dramına değinerek “ Bütün Müslümanları bu zulmü durdurmak için birliğe beraberliğe davet edeceğiz. Bunu peygamber varisleri olarak ancak biz yaparız, Kur'an sevdalıları yapar, Kur'an hafızları yapar. Kur'an-ı Kerim'i hayat rehberi edinen bütün Müslümanlar bu yolda olmalı.

Rabb'im hafızlıklarınızı muhafaza eylesin. Muhafaza eylemeyi sizlere nasip eylesin. Kur'an'a göre bir hayat yaşamayı ömrümüzün sonuna kadar sizlere ve bizlere, hepimize nasip eylesin. Geçmişlerimizin kabirleri Kur'an'ın nuruyla pür nur olsun. Sizleri tebrik ediyorum, hocalarınızı tebrik ediyorum, ailelerinizi tebrik ediyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun, Allah'a emanet olun.” diye konuştu.

Ali Erbaş’ın konuşmasının ardından Kur’an tilaveti ve icazet töreni gerçekleştirildi.

Muhabir: Merve Yerli