Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan "İŞKUR Gençlik Programı" kapsamında, Sinop Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rıza BAYRAK, Sinop Üniversitesi Genel Sekreteri Şenol METİN ve Sinop Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Asaf ÇALIŞIR’ın katılımıyla işbirliği protokolü imzaladı. İmzalanan iş birliği protokolüyle öğrenciler, programda eğitim alırken aynı zamanda çalışma fırsatı bulacak ve iş hayatına hazırlanmaya yönelik tecrübe kazanmış olacaklardır.

İŞKUR Gençlik Programı nedir?

Devlet üniversiteleri ile iş birliğiyle kamusal hizmetlerin desteklenmesi için üniversite öğrencilerine teorik ve pratik eğitimlerin verildiği kısmi zamanlı aktif iş gücü programıdır.

Programa Kimler Katılabilir?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, programa başvuru yapılacak üniversitenin örgün öğretim öğrencisi olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak, kayıtlı bir İŞKUR kullanıcısı olmak, son bir yıl içinde sigortalı çalışmamış olmak, hane gelirinin asgari ücretin üç katını aşmaması, devlet üniversitesinde örgün eğitim gören öğrenci olmak, şartlarını sağlayanlar programa başvuru yapabileceklerdir.

 İŞKUR Gençlik Programı'nda hangi eğitimler verilmektedir?

İş arama, finansal okuryazarlık, cv hazırlama, mülakat teknikleri gibi iş gücü piyasasına girişte gerekli olan yumuşak beceri eğitimleri verilmektedir.

İŞKUR Gençlik Programı esasları nelerdir? Programda sunulan haklar nelerdir?

Giresun'da fındık 133-135 lira arasında işlem görüyor Giresun'da fındık 133-135 lira arasında işlem görüyor

Haftada azami 3 güne kadar günlük 7.5 saat olarak uygulanmakta olan programlarda katılımcıların programa katılım sağlanan her bir gün için 1083 TL cep harçlığı, genel sağlık sigortası ile iş kazası ve meslek hastalığı primleri karşılanmaktadır.

İŞKUR Gençlik Programı hangi alanlarda uygulanabilir?

Sürdürülebilir Kampüs Faaliyetlerinin Desteklenmesi; Kampüs Altyapı ve Bakım Faaliyetlerinin Desteklenmesi; Sosyal ve Kültürel Faaliyetlerin Desteklenmesi; Akademik ve İdari Destek Faaliyetleri; Toplumsal Hizmet ve İş Birliği Faaliyetlerinin Desteklenmesi; Öğrenci Gelişim ve Uyum Faaliyetlerinin Desteklenmesi; Dijital Dönüşüm ve İnovasyon Faaliyetlerinin Desteklenmesi Girişimcilik Ekosistemi Faaliyetlerinin Desteklenmesi; alanlarında uygulanabilmektedir.

Program başvuruları nasıl ve ne zaman yapılacak?

Başvurular 10.02.2025- 14.02.2025 tarihleri arasında https://genclik.iskur.gov.tr/ adresinde ve https://www.iskur.gov.tr/ adreslerinde yer alan yönlendirme bağlantılarıyla e-şube üzerinden yapılabilecektir. Ayrıca öğrenciler sisteme giriş yaptıklarında açılan hızlı menüde İŞKUR Gençlik Program Arama ve İŞKUR Gençlik Başvurularım bölümlerinden de işlem yapabileceklerdir.

Program için üniversite yerleşkelerinden Merkeze 321; Ayancık’a 20; Boyabat’a 30; Durağan’a 10; Gerze’ye 20; Türkeli’ne 10; kontenjan ayrılmış olup; program 03.03.2025 tarihinde başlayacak 30.06.2025 tarihinde sonlanacaktır.

Kaynak: İŞKUR Bülten