Mustafa Kemal Atatürk'ün Sinop'a gelişinin 95. yıl dönümü nedeniyle Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti ve Sinop Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) işbirliğinde "95. Yılında 95 Çocuğa 95 Uçurtma" temasıyla etkinlik düzenlendi.

Gazi Mustafa Kemal İlkokulu'nda 95 öğrenciye özel olarak hazırlanan ve üzerinde Atatürk'ün resminin bulunduğu uçurtmalar dağıtıldı.  Etkinlik çerçevesinde, öğrenciler ve aileleri, uçurtmalarını 16 Eylül Cumartesi günü Sabahattin Ali Etkinlik Alanı'nda gökyüzüne bırakacaklar.

Vali Özarslan trafik sorunu için çözüm önerilerini dinledi Vali Özarslan trafik sorunu için çözüm önerilerini dinledi

Programda Sinop İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İbrahim Açıkgöz, Sinop TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salim Akbaş, Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz Demirel ve yönetim kurulu üyeleri daha önceden belirlenen sınıflara giderek, 95 adet uçurtmayı öğrencilere dağıttı.

Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz Demirel, etkinliği şu sözlerle değerlendirdi: "15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti olarak, Sinop Ticaret ve Sanayi Odası ile işbirliği yaparak Mustafa Kemal Atatürk'ün Sinop'a gelişinin 95. yıl dönümünü anmak amacıyla Gazi Mustafa Kemal İlkokulu'ndaki 95 öğrenciye özel uçurtma dağıtımı gerçekleştirdik. Bu çocuklar bizim geleceğimiz, onlar bizim evlatlarımız. Hepsini çok seviyoruz."

Sinop TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salim Akbaş ise geleceğin liderlerini temsil eden bu öğrencilerin, yeni eğitim metotlarıyla daha başarılı olacaklarına ve Sinop'un önemini vurguladı: "Bu gençler, yeni eğitim yöntemleriyle ne kadar başarılı olabileceğimizi gösteriyorlar. Mustafa Kemal Atatürk'ün Sinop'u onurlandırdığı günün 95. yılında, bu gençlerle birlikte yeni başarılara doğru yelken açacağımıza inanıyorum."

Sinop İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İbrahim Açıkgöz'de; Sinop Ticaret ve Sanayi Odası ile Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti'ne ve emeği geçenlere teşekkür etti. 

Editör: Serhat Özşahin