Sinop’ta PTT’den 184. yıl hediyesi Sinop’ta PTT’den 184. yıl hediyesi

Harf inkılabını Sinop'tan başlatan Mustafa Kemal Atatürk'ün Sinop'a gelişinin 95. yıl dönümü etkinleri Sinop'ta törenlerle kutlandı. 

Yıl dönümü etkinlikleri kapsamında ilk tören Atatürk'ün kente ayak bastığı Limaniçi mevkisinde gerçekeşti. İskele Meydanında toplanan devlet erkanı ve çok sayıda vatandaş, Atatürk'ün Sinop'a gelişinin canlandırıldığı Türk bayraklarıyla donatılan tekneyi coşkuyla karşıladı. 

Mustafa Kemal Atatürk'ün Sinop'a gelişi ardından beraberindeki kalabalıkla Atatürk Caddesinde yürüyüşü sırasında çekilen fotoğrafı ve Türk bayrağını taşıyan öğrenciler tekneden inerek protokolü selamladı. Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, öğrencilerin verdiği Türk bayrağını öperek, öğrencilere teşekkür etti.  

Vali Dr. Mustafa Özarslan, Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan, Cumhuriyet Başsavcısı Mesut Pektaş, Adalet Komisyonu Başkanı İbrahim Hatipoğlu ve beraberindeki heyet daha sonra kortej eşliğinde Atatürk'ün kente geldiğinde yürüdüğü yoldan geçerek Cumhuriyet Meydanı'na ulaştı. Protokol üyeleri, yürüyüş boyunca vatandaşları selamladı. 

Tören Valilik önündeki Atatürk anıtına çelenk sunumu ardından, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam etti. Vali Dr. Mustafa Özarslan, Atatürk'ün Sinop'a geldiğinde dinlendiği tarihi Adliye Sarayı bınasında bulunan şeref defterini imzaladı. 

Etkinlikler kapsamında Sinop İl Kültür Merkezinde Jandarma Genel Komutanlığı Bandosu gösterisi, Atatürk resimleri ve kitap sergisi ile Türk Halk Müziği konseri düzenlenecek. 

Editör: Furkan Alperen Demir