Kentte, balık avı yasağının başlamasına bir gün kala tekneleriyle denize açılan kıyı balıkçılarının ağlarına bol miktarda kalkan balığı takıldı.

Balıkçılarca avlanan ve ağırlıkları 8 kilogramı bulan kalkan balıkları, tezgahlarda kilogramı 750 liradan başlayan fiyatlarla satışa sunuldu.

Motosiklet sürücülerine güvenli sürüş eğitimi Motosiklet sürücülerine güvenli sürüş eğitimi

Balıkçı İbrahim Coşkun, av sezonunun son gününde kalkan avcılığının yüzlerini güldürdüğünü söyledi.

Bereketli geçen sezonu bereketli bir şekilde kapatacaklarını vurgulayan Coşkun, "Çok şükür güzel bir sezon geçirdik. Kalkan balığı da son dönemde ağlarımıza takılmaya başlamıştı. Sezonun son gününde yine yüzümüzü güldürdü." dedi.

Türkeli ilçesinde avcılık yapan Mehmet Tekin ise ağlarına 8 kilogram ağırlığında kalkan balığı takıldığını belirterek, "Sezonun son gününde şansımı denemek istedim. Ağlarıma ağırlıkları 8 ila 5 kilogram arasında değişen 3 kalkan balığı takıldı. Böyle büyük balıkları aynı gün yakalamak nadir olur. O nedenle mutlu olduk." diye konuştu.

Kaynak: AA