Bölgede Haziran ayında yaşanan sellerin ardından sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerine çıktı. Akarsulardan denizlere dökülen soğuk suyun azalması, rüzgarın azalması ve havaların ısınması deniz suyu sıcaklığının artmasına neden oldu. Karadeniz'e kıyısı olan 16 il arasında en soğuk deniz suyu sıcaklığına sahip olan Samsun, 7 Temmuz itibarıyla 24 dereceye yükseldi. Bu durum, bölgedeki deniz suyu sıcaklıklarının genel olarak artış gösterdiğini gösteriyor. Hava durumu uzmanları, bölgesel faktörlerin ve çevresel etkilerin deniz suyu sıcaklığında farklılıklara yol açabileceğini belirtiyor. 

Boyabat- Kastamonu kara yolunda kaza: 5 yaralı Boyabat- Kastamonu kara yolunda kaza: 5 yaralı

Ayrıca, Sinop'ta Cuma günü hava sıcakığı 29-30 derecenem ise yüzde 78'lerde ölçülürken, hafta sonu hava sıcaklıklarının 26-23 derece arasında seyredeceği ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiği ifade ediliyor. Hafta sonu nem oranının ise yüzde 84'lere ulaşması bekleniyor. 

Meteoroloji uzmanları, deniz suyu sıcaklığı ölçümünün kıyılarda yapıldığını belirtirken; akıntılar, çevresel ve bölgesel faktörlerin deniz suyu sıcaklığında farklılık oluşturabildiğini kaydedildi. 
 

Editör: Merve Yerli