Sivil Toplum Medya Buluşmaları paneli, Sinop Valiliği toplantı salonunda, Sinop Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Gökhan Ceylan moderatörlüğünde, Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selman Tunay Kamer, Birlik Haber Ajansı Genel Müdürü Gazeteci Muhammet Kaçar ve Sinop Üniversitesi Gerze Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Abdullah Demir’in konuşmalarıyla gerçekleştirildi.

STK’LAR GELİŞMİŞ DEMOKRASİLERİN TEMEL UNSURLARINDANDIR

Programın açılış konuşmasını yapan Türk İnternet Medya Birliği Sinop Temsilcisi Serhat Özşahin, "Sivil toplum örgütleri gelişmiş demokrasilerin en temel unsurlarından biridir. Tabii malumunuz değişen, sürekli hızlı bir şekilde gelişen bir dünyada yaşamaktayız. Sivil toplum kuruluşlarımızın da bu dönüşüm ve gelişime daha güzel entegre olması açısından özellikle dijital medyayı çok etkin ve verimli kullanabilmeleri gerekmekte.

Serhat Özşahin 40 B55B 630048Eb0395

Bu amaçla, bu programın ilimizde düzenlenmesini sağlayan İçişleri Bakanlığı Sivil Toplum Genel Müdürlüğü başta olmak üzere sayın Genel Başkanımız Süleyman Basa’nın tensipleriyle kurucular kurulunda yer aldığım ve hala da yönetim kurulu üyeliğini yürütmekte olduğum TİMBİR ailesine gönülden çok teşekkür ediyorum” dedi.

STK’LARLA MEDYANIN İŞ BİRLİĞİNDEN GÜÇ DOĞAR

Daha sonra konuşan TİMBİR Genel Başkanı Dr. Süleyman Basa ise; " Yasama, yürütme ve yargıdan sonra Türkiye’nin dördüncü gücü medya, bunun dışında başka bir güç varsa bu da Sivil Toplum Örgütü. Sivil Toplum Örgütü dördüncü güç ile bir araya gelirse ve uyumlu çalışırsa hem yapmış olduğu projeleri daha iyi anlatabilirler hem de çok büyük bir güç doğar” dedi.

Belediye Başkanı Metin Gürbüz'de Sinop'un önemli bir panele ev sahipliği yaptığını belirterek, medya ve STK'ların buluşabilmelerinin demokratik toplumlarda büyük önem taşıdığını söyledi. 

E5D947C6 789A 48Dd A551 E794F9Cf2984

MEDYA VE STKLARIN GÜÇ BİRLİĞİ ÖNEMLİ

Panelde konuşan Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Taşdemir, sivil toplum kuruluşları ile medyanın önemine vurgu yaparak, “Öncelikle, medya toplumun bilgiye ulaşmasında ve bilinçlenmesinde hayati bir rol oynamaktadır. Günümüzde dijitalleşmenin de etkisiyle medyanın gücü ve etkisi daha da artmış durumdadır. Diğer yandan, sivil toplum kuruluşları, toplumsal sorunların çözümünde ve demokrasinin güçlenmesinde önemli aktörlerdir. Medya ve STK’lar arasında güçlü bir iş birliği, toplumsal değişim ve dönüşüm için gereklidir. Medya, STK’ların sesini daha geniş kitlelere ulaştırırken, STK’lar da medya aracılığıyla toplumsal farkındalık yaratabilir.” ifadelerini kullandı. 

447514920 492530653145678 453790724749325338 N

Prof. Dr. İbrahim Gökhan Ceylan moderatörlüğünde başlayan panelde Prof. Dr. Ceylan ‘Dijital dönüşüm ve medya okuryazarlığı’, Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Programları ve Öğretim Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Selman Tunay Kamer ‘Dijital kültür, toplum ve medya’, Birlik Haber Ajansı (BHA) Genel Müdürü Muhammet Kaçar ‘Sivil toplum kuruluşları basın, medya ilişkileri’, Sinop Üniversitesi Radyo ve Televizyon Programcılığı Bölümü’nden Öğretim Görevlisi Abdullah Demir ise ‘Sosyal medya-dijital bağımlılık’ konularında sunum gerçekleştirdi.

Programın kapanış konuşmasını yapan Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, “Bir iyilik için, insanlık için, yüce kavramlar için bir araya gelmeler insanı heyecanlandırıyor. STK’larda görev yapan tüm üyelere Sinop Valisi olarak teşekkür ediyorum. İlimize görünmez ve sayılamayan hizmetleriniz var” diyerek panelin hazırlanmasına emeği geçen herkese teşekkür etti.

Panele Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan'ın yanısıra; Belediye Başkanı Metin Gürbüz, Sinop İl Emniyet Müdürü Tarıkhan Çetiner, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şakir Taşdemir, Türk İnternet Medya Birliği Genel Başkanı Dr. Süleyman Basa, Birlik Haber Ajansı (BHA) Genel Müdürü Muhammet Kaçar, Sinop Üniversitesi Genel Sekreteri Şenol Metin, İl Kültür ve Turizm Müdürü Fatih Güzel, Sinop Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Salih Livaoğlu. Türk İnternet Medya Birliği Sinop Temsilcisi Serhat Özşahin, Sinop Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Burcu Gürsu, İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Nurdan Taşkan, kurum müdürleri, sendika ve STK temsilcileri ile basın mensupları katıldı.

22505 492530649812345 2323354559697024519 N

447657477 492530646479012 540291733338122551 N

Muhabir: Ümit Can Gökçen