Bugün öğle namazını müteakip gerçekleştirilen anma etkinliği Sinop Aile Dostluk Eğitim ve Kültür Derneği (SADER) ve Sinop İl Müftülüğü iş birliğinde düzenlendi. Bu yıl sekizincisi düzenlenen etkinliğe Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şakir Taşdemir, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Sinop İl Müftülüğü ile birlikte etkinliği organize eden Sinop Aile, Dostluk, Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı İlyas Aktaşgil, etkinliğe katılımlarından dolayı tüm misafirlere teşekkür ederek hayırlı cumalar diledi.

Tüm Sinop Dernekler Federasyonu Başkanı (TÜSİDEF) Remzi Yüksel de etkinliğe katılan protokol üyelerini selamlayarak "Sinop'un manevi koruyucularından biri olan Seyyid İbrahim Bilal Hazretlerini andığımız etkinliğimize hoş geldiniz. Bu yıl etkinliğimizin 8'incisini düzenliyoruz. İnşallah bir sonraki sene, Hıdrellez'e denk gelen 6 Mayıs'ta gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Hepinize afiyet olsun. Hayırlı cumalar diliyorum." diye konuştu.

Etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, STK temsilcileri ve vatandaşlarla bir süre sohbet etti.

Programda, İl Müftüsü Paşa Bektaş, İl Müftü Yardımcısı Dr. Abdullah Salman ve Seyyid İbrahim Bilal Camii İmam Hatibi Selahaddin Başkaya tarafından Kur'an-ı Kerim tilaveti yapıldı. Kılınan cuma namazının ardından vatandaşlara pilav, ayran, kek ve su ikramında bulunuldu.

Etkinlik, çekilen hatıra fotoğrafıyla sona erdi.


Vatandaştan ATM tepkisi Vatandaştan ATM tepkisi

Muhabir: Ümit Can Gökçen