Öğrencileri çağdaş eğitim materyalleri ile buluşturarak eğitim kalitesinin artırılması amacıyla başlatılan proje kapsamında “Tübitak Popüler Bilim Materyalleri” temsili teslim töreni gerçekleştirildi.

Sinop Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen törene, Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, Vali Yardımcısı Ali Osman Bulat, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Cebeci, İl Kültür ve Turizm Müdürü Fatih Güzel, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Esra Öztürk, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşma yapan Vali Özarslan; “Evlatlarımızı, bilimin ve teknolojinin ışığında yetiştirmek, Sinop’umuzun ve ülkemizin kalkınması için hayati öneme sahiptir.

Gerçekleştirmiş olduğumuz bu proje ile evlatlarımızı çağdaş eğitim materyalleri ile buluşturarak eğitim kalitesini artırmayı hedefliyoruz. Projenin Sinop’umuza, öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve ailelerine hayırlı olmasını diliyorum.

Projeye verdiği desteklerden dolayı TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal hocamıza ve paydaş kurumlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Valilik ve TÜBİTAK iş birliği ile başlatılan proje kapsamında;

·         14 anaokulu için 840

·         49 ilkokul için 7301

·         38 ortaokul için 6232

·         35 lise için 1155

·         2 Bilim Sanat Merkezi (BİLSEM) için 514 olmak üzere toplam 16.180 adet TÜBİTAK Bilim Yayınları kitabı Sinop’a kazandırıldı.

·         03-06 yaş okul öncesi 128

·         07-14 yaş arası 434

·         14-18 yaş arası 122 olmak üzere toplam 684 çocuk ve genç TÜBİTAK Bilim Dergileri aboesi oldu.

Kaynak: BÜLTEN