Sinop hamsi yolu bölgesinde bulunan sahilde hizmet veren Mavi Beach adlı işletmeye ait binaya kaçak olduğu gerekçesiyle yıkım kararı çıktı. Alınan karara tepki gösteren işletme sahibi Sinoplu İş İnsanı Burhan Ustacan, Sinop’a hizmet etmekten başka hiçbir gayesi olmayan bu işletmenin yıkılacak oluşunun Sinop turizmini baltalamaktan başka hiç bir şey olmadığını söyledi. Ustacan; “Mavi Beach işletmesi olarak kentimizde gerek yerel halkımıza gerekse ilimize tatile gelen yerli ve yabancı turistlerimize hizmet ediyoruz. Bir anlamda Sinop’a ve Sinop turizmine hizmet ediyoruz.

Sahillerimizi güzelleştiriyoruz. Belediyenin sunmadığı sahil temizliğini yapıyoruz. Ancak Sinop Belediye Başkanlığı tarafından tesisimizin kaçak olduğu gerekçesiyle yıkılmasına karar verildi ve bu karar da yakın zamanda uygulanacak. Eğer bu uygulama kararı gerçekleşecekse, yıllardan bu yana şehrin belli noktalarında inşa edilen onlarca kaçak yapı neden hala ayakta duruyor. Bu yapı daha geçen sene inşa edildi. Sinop turizmine hizmet etmek amacıyla inşa edildi. Buraya gelen insanlarımız kendilerine sunulan hizmetten oldukça memnun.

Bu kararın yangından mal kaçırırcasına hızlı bir şekilde uygulanmaya çalışılmasını ben iyi niyetli bir yaklaşım olarak görmüyorum. Ben buradan söz veriyorum. Bu yapı Sinop’ta inşa edilen ve kaçak yapı olarak adlandırılan en son yapı. Önce daha önceki yıllarda yapılan kaçak yapılar yıkılsın ben burayı kendi ellerimle yıkacağım. Bakın tesisimizin camlarına mevcut Belediye Başkanı Metin Gürbüz’ün kaçak yapıları ile ilgili belediye tarafından alınan kararları astım. Belediye ekipleri burayı yıkmak için geldiklerinde kendilerinden önce bu kararları uygulamalarını isteyeceğim. Turizm sezonunun ortasında gerçekleştirilecek olan bu yıkım Sinop turizmine zarar verecek ve bunun sorumlusu Sinop Belediyesi olacaktır” dedi.

Muhabir: Ümit Can Gökçen