İSTANBUL (AA) - Türkiye Finans, Global Business Outlook Awards 2024'te "En Yenilikçi Katılım Bankası" seçildi.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, geçen yıl dijital finansman ürünüyle ödül alan Türkiye Finans, bu yıl, "İnsan Odaklı Bankacılık" yaklaşımı ve sürdürülebilir geleceğe yönelik "Yarına Varız" projesiyle ödüle layık görüldü.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Türkiye Finans Dijital Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Melis Tosun Arslan, bankanın dijital bankacılık stratejisini insan odaklı teknoloji vizyonuyla desteklediğini, müşterileri ve bankacılık ekosistemine yenilikçi çözümler sunmaya devam ettiklerini kaydetti.

Arslan, dijitalleşmenin hem sürdürülebilir kalkınma için önemli bir kaldıraç olduğunu, hem de enerji verimliliği, doğal kaynakların sorumlu kullanılması ve karbon ayak izi hedeflerine ulaşmada kritik önem sahip olduğunu vurgulayarak, "Bu bakış açısıyla, teknolojik yetkinliğimiz sayesinde, sürdürülebilir bir geleceğe yatırım yapıyoruz. Hem ürün ve hizmetlerimizde hem de tüm iş süreçlerimizde dijital sürdürülebilirliği stratejik bir iş amacı olarak görüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Bankanın dijital dönüşüm projeleri kapsamında evrak süreçlerini dijital ortama taşıdığını kaydeden Arslan, bu kapsamda "Dijital Slip" uygulaması, "HR Paperless" projesi, "plaTForm" mobil uygulaması ve iş süreçlerinde verimliliği artıran RPA (Robotik Süreç Otomasyonu) gibi projeleri hayata geçirdiğini belirtti.

Tüm bu projelerin "Yarına Varız" başlığı altında toplandığını belirten Arslan, "Böylece dijitalleşmedeki gücümüzden yararlanarak ekonomik, çevresel ve sosyal sürdürülebilirliğe katkıda bulunmayı hedefledik. Bu hedefe ulaşmaktaki başarımızla üst üste ikinci kez ülkemizi Global Business Outlook Awards'da 'En Yenilikçi Katılım Bankası' olarak temsil etmenin gururunu yaşıyoruz." ifadelerini kullandı.



“Türkiye’ye ilk etapta 200 milyon dolarlık yatırım yapabiliriz” “Türkiye’ye ilk etapta 200 milyon dolarlık yatırım yapabiliriz”


Kaynak: aa