Vali Mustafa Özarslan, Boyabat Kaymakamı Enver Yılmaz ve beraberindekiler ile birlikte Boyabat Toprak Mahsülleri Ofisi Alım Merkezi’ni ziyaret etti. Toprak Mahsulleri Ofisi'nin, Boyabat Karacaören mevkisinde 19 Eylül itibari ile çeltik randevularını almaya başladığını aktaran Özarslan; Osmancık grubunun 25,  iri tane Kameo grubunun ise 31 TL alım fiyatının belirlendiğini duyurdu.
Toprak Mahsülleri Ofisi Alım Merkezi’nde incelemelerde bulunarak yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Özarslan, ilçede toplam 23.610 dekar çiftçi kayıt sistemine kayıtlı çeltik ekimi yapıldığını ifade etti. 
Üreticilerle bir süre sohbette bulunan Özarslan, "Yaklaşık olarak 17.000 ton civarında çeltik hasadı yapmayı hedeflemekteyiz. Temel amacımız verimini arttırmak. Buna önem veriyoruz. Her suyu değerlendirmeye çalışıyoruz. Sulama sistemlerini salma sulamadan ziyade; yağmurlama ve damlama gibi yöntemlerle deneyeceğiz." dedi. 
Özarslan, Sinop’un üretimine ve üreticisine vermiş oldukları desteklerden dolayı Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya, Milletvekili Dr. Nazım Maviş’e teşekkür ederek, tarım üretimine büyük katkı sağlayan çiftçilere işlerinde kolaylıklar diledi. Çeltik hasadının bol ve bereketli geçmesini temenni etti. 
 

Nar üreticileri Şanlıurfa’da buluştu Nar üreticileri Şanlıurfa’da buluştu

Kaynak: Haber Merkezi