Sinop'un eşsiz lezzetlerinden Sinop Mantısı (Kulak hamuru- içi etli hamur) nasıl yapılır? 

Sinopluların severek tükettiği ve ünü dünyaya yayılan coğrafi işaretli Sinop mantısı, cevizli ve sarımsaklı yoğurtla servis ediliyor.

Sinop'un, ziyaretçilerin tatmadan kentten ayrılmadığı mantısı kente gelen ziyaretçiler tarafından da büyük ilgi görüyor. Bir santimetre kalınlığında açılan hamurla hazırlanan, yarısı cevizli, diğer yarısı sarımsaklı yoğurtla aynı tabakta servis edilen "Sinop mantısı"nın lezzeti 2022 yılında Türk Patent ve Marka Kurumunca tescil edilerek koruma altına alınmıştı. 

Sinop Tanıtım, Doğa, Kültür, Turizm Derneği (SİNTAD) tarafından Sinop ilinde bulunan ortak kültürel ve tarihi mirasların koruması, yaşatılması ve tanıtılması amacıyla hazırlanan proje kapsamında Sinop Mantısının tarifini kentin lezzet ustalarından Esra Çakır anlattı. 

Ayrıca proje kapsamında Sinop'un 25 özel lezzetinden oluşan tarifler kitap haline getirildi. İlk baskısı 500 adet yapılan ve Sinop'un gastronomi tarihine önemli bir not düşen kitapta tariflerin yanında verilen qr kodları ile tariflerin videolarına ulaşmak mümkün.

Sinop Tanıtım, Doğa, Kültür, Turizm Derneği (SİNTAD) Başkanı Yakup Üçüncüoğlu, kentin tarihi ve kültürel mirasını korumak ve gelecek nesillere aktarmak yönünde çalışmalarının süreceğini dile getirdi.