Yılmaz Şanlan, sosyal medya üzerinden yayımladığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Sinop'un eğitim ve öğretim hayatına yeni bir soluk getirmesi beklenen Sinop Yusuf Kemal Tengirşenk Sosyal Bilimler Lisesi, 2024-2025 eğitim öğretim yılında kapılarını öğrencilerimize açacak.

Bu okul sosyal bilimler alanında uzmanlaşmak isteyen öğrencilerimize hitap edecek.

Sinop Yusuf Kemal Tengirşenk Sosyal Bilimler Lisesi’nin Sinop’a kazandırılmasında ve isminin Yusuf Kemal Tengirşenk olarak belirlenmesinde irade koyan, çok ciddi mesai harcayan başta Sayın Valimiz Dr. Mustafa Özarslan Bey’e ve onun nezdinde emeği geçen tüm Milli Eğitim kadrosuna teşekkür ediyorum.

Tecrübeli yönetim kadrosu ve öğretmen kalitesi ile modern eğitim metotlarıyla öğrencilerimize geniş bir akademik yelpaze sunarak sosyal bilimler ve yabancı dil alanında derinlemesine bilgi sahibi olmalarına imkân sağlayacak, çocuklarımızı geleceğe daha emin adımlarla hazırlayacakları umudu bizleri ziyadesiyle mutlu etti.

Ayrıca; İttihat ve Terakki’nin ve Millî Mücadelenin akademik ve diplomatik kadroları arasında yer alan büyük devlet adamı, Cumhuriyetimizin kuruluşunda devlet ve millet adına uluslararası anlaşmalara imza atan, Dış İşleri eski bakanı, hukuk adamı, akademisyen, Türk milliyetçisi ve büyük vatansever olan hemşehrimiz Sinoplu Sayın Yusuf Kemal Tengirşenk isminin verilmesi, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza da ilham kaynağı ve mihmandar olacaktır.

Tarihin talihini değiştiren isimlerden biri olan Sayın Yusuf Kemal Tengirşenk Bey’in isminin ve hatıralarının yaşatılması konusunda hepimizin ihmalleri ve eksikleri olan bu büyük devlet adamı ve bilim insanının isminin böyle güzide bir eğitim kurumunda yaşatılması da tarihe ve aziz hatıralarına büyük bir hizmet olacaktır.

Türkiye’nin birçok ilinde yıllardır eğitim öğretim hayatına katkı sağlayan sosyal bilimler liselerinin ilimize kazandırılmasını sağlayan başta Sayın Valimiz olmak üzere, emeği geçenlere tekrar teşekkür ediyor, saygı ve sevgilerimizi iletiyoruz.”

Muhabir: Ümit Can Gökçen