İstanbul Boğaziçi Üniversitesi’nin Güney Kampüs'ü Albert Long Hall Binası’nda "Gazze'den Sonra Uluslararası Hukuku Yeniden Düşünmek” Konferansı gerçekleştirildi. Konferansın açılışına TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Cüneyt Yüksel ile dünyanın çeşitli ülkelerinden çok sayıda uluslararası hukuk uzmanı katıldı.

“İnsani bir felaket”

Sinop’ta 120 Orman Köyüne Yangın Eğitimi Sinop’ta 120 Orman Köyüne Yangın Eğitimi

Konferansta konuşan Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Naci İnci, Gazze krizi ışığında uluslararası hukukun yeniden değerlendirilmesi gerektiğinin önemini vurgulayarak şunları söyledi:

"Gazze halkına yaşatılan felaket, sivil kayıplar, evlerin, ibadethanelerin, hastanelerin ve üniversitelerin yıkımı ancak insani bir felaket olarak tanımlanabilir. Bu insani trajedi ve buna karşı gösterilen tepki, uluslararası hukukun yetersizliklerini ve reform ihtiyacının aciliyetini ortaya koymaktadır."

Üniversite olarak Filistinli öğrencilere destek verdiklerini belirten İnci, konferansın engellenmesine yönelik yapılan baskıların olduğunu ancak her şeye rağmen İsrail işgalini destekleyenlere karşı yapmış oldukları boykot ve yaptırım ilkelerine bağlılığından gurur duyduğunu söyledi.

Kaynak: Haber Merkezi