Türkeli ilçemizde 2024 yılı sezon bir değişiklik görecek miyiz...???

Sayın Belediye Başkanım Sayın kaymakamım sayın ilçemizin idari mekanizmasının başında olan yetkili etkili kişi ve kişiler....!!

Türkeli ilçemiz Karadeniz'in yeşil ile mavinin tam buluştuğu tarif edilen yer olarak kabul edilmiştir....

Ilçemiz coğrafik güzellikleri ile sıcak insanlık ilişkileri ile her zaman gönüllere taht kurmuştur...

Ilçemizin nüfusunun %80'i gurbetçidir..

31 Mart Mahallesi seçimleri yapıldı Belediye Başkanı AK Parti Veysel Şahin tekrar ikinci bir dönem devam etme noktasında halkın iradesi böyle tecelli etti....

Yurtiçi ve yurt dışı gurbetçisi olan Türkeli ilçemiz her yaz sezonu cıvıl,cıvıl tıklım,tıklım pırıl,pırıl katılım oluyor....

Ama bu katılıma rağmen ilçemizde gelen Gurbetçi dinlenemiyor tatilini rahat mutlu huzurlu geçiremiyor....

Bir kez daha haykırıyoruz sesleniyoruz duyuruyoruz!!!

Sayın kaymakamım sayın Belediye Başkanım ilçenin etkili yetkili amiri memuru...

2024 yılı tatil sezonu için ilçemizde Bu dönem insanlar insan gibi tatilini yapabilecekler mi??

1. Geçen seneki gibi tozun toprağın içerisinde mi tatilimizi yapacağız?
2. Susuzluk yine devam edecek mi su sorunu çözülmeyecek mi?
3. Park sorunu yine aynı şekilde devam edecek mi?
4. Plajdaki o düzensizlik yine devam edecek mi görüntü bozukluğu giderilecek mi?
5. Sokakta ana caddede insanlar rahat yürüyebilecek mi işgal edilen yaya yolları düzeltilecek mi???
6. Pazar yerindeki o düzensizlik hala devam edecek mi vatandaş arabasını nereye park edecek??
7. Ilçedeki bu faişfiyatlar noktasında gurbetçinin haklarını hukuklarını koruma noktasında sizler ilçe esnafı ile konuşup arkadaşlar gelen insanlarımız ürkütmeyelim diye Onlarla bir araya gelip toplantı yapmayı düşünüyor musunuz??
8. Güzelkentin Plajı noktasında temizlik düzen planlama programlama noktasında bir planlamanız var mı??
9. Devlet dairelerinde gurbetçilerin geldiği bu aylarda yoğunluk olabilir gelen misafirlerimize yardımcı olalım diye bir planlama yapıyor musunuz??
10. Gurbetçiler ile ilçemizin Belediye Başkanı Kaymakamı oda başkanları esnaf buluşma kucaklaşma dertleşme organizasyon yapmayı düşünüyor musunuz??

Türkeli ilçemizin Avrupa'da ve Yurtiçi yurt dışı gurbetçileri yaz sezonunda nüfusumuz 60 bine dayanmaktadır köylerimiz ilçemiz cıvıl cıvıl tıklım tıklım insan kaynıyor bu katılımı bu insanları ilçemize daha çok yeni nesile yeni doğanlara sevdirmemiz gerekir aidat duygusunu artırmamız gerekir..

 Bu nedenle şehri idare edenler şehrin yöneticileri mutlaka ama mutlaka bu konuda kafa yormaları gerekiyor..

ilçenin Kaymakamı Belediye Başkanı köylerdeki muhtarlarla bir araya gelinmeli ve bu sezonda yani 4 ay gibi bir zaman dilimini Mülkiye amirleri ile birlikte yaşanılabilir bir ilçe yaşanılabilir bir belde yaşanılabilir bir bölge yapılması için herkes üzerine düşen görevi mutlaka yapmalı..

Seviyorsan gereğini yapacaksın Sevgi bedel ister...

 Eğer sen ilçeni memleketini seviyorsan gideceksin Sizler de o ilçede yaşayan insanlar olarak gelenleri güzel karşılayıp orada o bölgede mutlu umutlu bir şekilde hayatı idame ettirmeliyiz...

Bizler Avrupa'da ilçemizin bölgemizin memleketimizin fotoğrafları ile yaşıyoruz..

Zamanı geldiğinde o resimdeki yeri hakikatı gerçeği yerinde görmek için emek veriyoruz Yürek veriyoruz Kıymet veriyoruz değer veriyoruz ve geliyoruz..

Bizleri geldiğimize geleceğimize pişman etmemek için siz değerli ilçemizin amiri memuru yetkilisi yetkilisi el birliği ile kenetlenerek bu buluşmayı kaynaşmayı daha çok ileriye taşımalıyız.

Bu duygu ile 2024 yılı sezon Avrupa'daki vatandaşlar olarak Bizler başta ülkemize Türkiyemize  sonra Sinop ilimize sonra güzel Türkeli  ilçemize

Tabii ki köyümüze gelmek için ulaşmak için Sıla'yı rahim için yola çıkıyoruz..

Herkese başta gurbetçilere sıla-i rahim için yola çıkan tüm dostlara hayırlı yolculuklar diliyorum kazasız belasız sevdiklerinize ulaşırsınız diyorum Rabbim yolunuzu açık eylesin...

Orada Bir Köy Var Uzakta Okey bizim köyümüzdür o şehir bizim şehrimizdir gitmesek de kalmasak da orası bizim memleketimizdir..

Şirvan Ünal
Uluslararası arama Derneği Başkanı Almanya...