Fransa Dünya Hanimeli Derneği Başkanı Pempe Hekimoğlu ve Sinoplular ve İlçeleri Kültür Yardımlaşma Derneği Başkanı Gulser Övet Kesimal'in  geliri depremzedeler için kullanılmak  üzere 'Kadınlar Elele Programı - Dünyayı İyilik Virüsü Kurtaracak' sloganıyla düzenlenen ‘Kadınlar Matinesi’ büyük bir katılımla gerçekleşti.

Otomobil kamyona arkadan çarptı Otomobil kamyona arkadan çarptı

Samsunum 1 Gemisi`nde gerçekleştirilen ve yaklaşık 250 kadının katıldığı programda renkli görüntüler yaşandı. Hem ikramları kabul edeh, hem de Samsun sahillerinde gemi turu yapan Sinoplular, uzun süre gönüllerince eğlendi. Program yaklaşık 3 saat sürdü. Matinede eğlencenin yanında yapılan çekilişte de çeşitli hediyeler takdim edildi. Enfelziz yaşam öğrencilerinin yaptığı ürünler çekilişte büyük ilgi gördü. 

Dernek Başkanı Gülser Övet Kesimal, amaçlarının Samsun`da yaşayan Sinopluları kaynaştırmak olduğunu belirterek, önümüzdeki günlerde de farklı programlarla bir araya gelmeyi arzuladıklarını söyledi.

Gülser Övet Kesimal, sosyal dokunuşlara devam edeceklerini belirterek dernek olarak hiç bir siyasi amaç gütmediklerini yineledi ve toplumun tüm kesimlerine birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Kesimal: "Dernek olarak Sinopluları bir çatı altında toplamak, hayatlarını kolaylaştırmak, kültürümüzü yaşatmak ve hayatlara dokunmak başlıca görevimiz. Yakına geldikçe detaylar belirir. Resim uzaktaki gibi değildir. Bazen dokunmak gerekir. Seçim yapma şansınızın olmadığı durumlarda başka hayatlara istemsiz olarak dahil olmak kaçınılmazdır. Mütevazi olmak, haddini bilmek başkalarının haklarına riayet etmek, kibirli olmamak gibi düsturları önemseyen ve bunları yücelten bir kültürle Samsunda Yaşayan Sinoplular olarak bürokratlarımız, üyelerimiz ve hemşehrilerimizle hizmet insanı olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Bu gün de depremzede kardeşlerimiz için uradayız" dedi. 

Bu arada Fransa Dünya Hanimeli Dernegi Başkanı Pempe Hekimoğlu programa dernek üyesi 50 kişi ile birlikte katıldı. 

Editör: Serhat Özşahin