Bugün saat 20.00’de Sinop İskelesi’nde yapılan törene Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, Sinop Belediye Başkanı Metin Gürbüz, Vali Yardımcıları Ali Osman Bulat ve Abdullah Yüksel, Sinop İl Tarım ve Orman Müdürü Fatih Önlem, Sinop Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salim Akbaş, Sinop Liman Başkanı Uğur Uzunoğlu, Sinop-Kastamonu Su Ürünleri Kooperatifi Bölge Birliği Başkanı Turhan Öztürk, KUZKA Sinop Temsilcisi Halil İbrahim Karlı, protokol üyeleri ve Sinoplular katıldı. Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Sinopluların davul, zurna ve kemençe eşliğinde horon teperek ve dans ederek kutladığı programda konuşan Sinop-Kastamonu Su Ürünleri Kooperatifi Bölge Birliği Başkanı Turhan Öztürk ve KUZKA Sinop temsilcisi Halil İbrahim Karlı bereketli bir av sezonu dileyerek tüm balıkçılara kolaylıklar temenni etti.

Sinop İl Tarım ve Orman Müdürü Fatih Önlem, törende yaptığı konuşmada protokol üyelerini ve Sinopluları selamlayarak, balıkların göç yolu üzerinde olması ve balıkçıların avlanma sezonuna dair ilk ilk işaretleri olması nedeniyle Sinop’un ülke balıkçılığında önemli bir konumda olduğunu ifade etti.

Sinop Belediye Başkanı Metin Gürbüz, 2024-2025 balıkçılık sezonu için balıkçılara bereketli avlar dileyerek “Denizlerimizi mutlaka korumalıyız ve küçük balıkları avlamamalıyız. Şimdiden vira bismillah diyorum” dedi.

Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, “Deniz bizim ekmek teknemiz. Ekmek teknemize ihanet etmemeliyiz. Balıkçımızın bunu bilmesi ve koruyuculuğu ve denetimi kendi yapması gerekir. Bu eğitimde yükselişin işaretidir. Gelişmişlik budur” diyerek tüm balıkçılara bol ve bereketli avlar diledi.

Sinoplu dolmuş şoförü fenalaşan yolcuyu ambulansa yetiştirdi Sinoplu dolmuş şoförü fenalaşan yolcuyu ambulansa yetiştirdi

Törende TR82 Bölgesi Batı Karadeniz Kalkınma Programı (#BAKAP)  Balık Üretimini Muhafaza ve Nakliyesi Projesi kapsamında alımı gerçekleştirilen (5) adet nakliye aracının Sinop-Kastamonu Bölgesi Su Ürünleri Kooperatifleri Birliğine teslimi gerçekleştirildi.

Sinop İl Müftü Yardımcısı Dr. Abdullah Salman tarafından okutulan duanın ardından sezonun ilk balıkçı teknesi denize açıldı.

Muhabir: Ümit Can Gökçen