Sinop, Kastamonu ve Çankırı illerinin katılımıyla düzenlenen UMKE temel eğitimi, gerçekleştirilen tatbikatla sona erdi. 12-16 Haziran tarihleri arasında Sinop ev sahipliğinde gerçekleştirilen eğitime 45 sağlık personeli katıldı.

Gerze'den Sinop'a “Zafer Yürüyüşü” Gerze'den Sinop'a “Zafer Yürüyüşü”

UMKE'ye yeni katılan 20 kursiyere 5 gün boyunca yoğun bir eğitim verildi. Sinop UMKE İstasyonu'nda yapılan kampta, tıbbi ve medikal eğitimlerin yanı sıra lojistik, afet yönetimi ve diğer konular ele alındı. Temel kampçılık, arama kurtarma ekiplerinin görev ve sorumlulukları, afetzede psikolojisi, enkaz altındaki hastaya yaklaşım ve hasta-yaralı taşıma teknikleri gibi konular üzerinde duruldu.

UMKE'ye katılan kursiyerler, 5 gün süren eğitimin ardından gerçekleştirilen tatbikatla eğitimlerini tamamladılar. Kayalıklardan düşen bir kişinin kurtarma çalışmaları başarıyla gerçekleştirildi. Uygulamalı eğitim kampını tamamlayan sağlık çalışanları, UMKE personeli olarak görev yapma yetkisini kazandılar ve herhangi bir afet, savaş veya kitlesel olay durumunda aktif olarak görev alabilecekler.

Sinop İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Mollahüseyinoğlu, "Son 6 Şubat depremlerinden sonra UMKE ekiplerinin önemi bir kez daha anlaşıldı. Ülkemiz, deprem ve doğal afetler açısından riskli bir bölge olarak öne çıkıyor. Acil tıp alanında da gelişmeye ihtiyaç duyulan bir bölgeyiz. Hem terör faaliyetleri hem de doğal afetlerde UMKE'nin önemi daha da artıyor" şeklinde konuştu.

Editör: Serhat Özşahin