Vali Özarslan, mesajında şu ifadelere yer verdi; “Cumhuriyetimizin Banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde, milletimizin topyekün mücadeleyle elde ettiği emsalsiz zaferin taçlandırılması sonucunda kurduğumuz Cumhuriyetimizin 101. yıl dönümünü büyük bir gurur ve heyecanla kutluyoruz.

19 Mayıs 1919'da başlayan milli mücadelenin zaferle sonuçlanmasından sonra, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 29 Ekim 1923 tarihinde "Türk Milleti'nin tabiat ve şiarına en uygun idare Cumhuriyet idaresidir" diyerek ilan ettiği Cumhuriyetimiz, atalarımızdan bize kalan en büyük mirastır.

Düzce Terminali'nde otobüste doğum yaptı Düzce Terminali'nde otobüste doğum yaptı

Cumhuriyetimizin 101. yılında tarihimizden aldığımız güçle geleceğe büyük bir ümitle bakıyor, emin adımlarla ilerliyoruz.

Aziz Milletimizin arzusu olan "Türkiye Yüzyılı" idealini, birlik ve beraberlik içinde gerçekleştirmek için Cumhuriyet'in ışığında durmadan çalışmaya devam ediyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle; bu kutlu günde, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, kahraman silah arkadaşlarını, vatan mukaddesatı uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum. Ruhları Şad Olsun. Aziz milletimizin ve tüm Sinoplu Hemşehrilerimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyorum.

Yaşasın Cumhuriyet!”

Kaynak: Sinop Valiliği Bülten