Bu yıl Gerze’de üçüncüsü düzenlenen, tüm dünya Cittaslow şehirleri ile aynı anda yapılan Cittaslow Sunday Sokak Şenliği, renkli görüntülere sahne oldu.

Cittaslow Sunday 3. Gerze Sokak Şenliği 10Jpg

Sinop’ta otomobil yayaya çarptı Sinop’ta otomobil yayaya çarptı

Gerze'ye özgü yöresel yiyecek ve içeceklerin tanıtıldığı sokak şenliğinde, müzik ve diğer etkinliklerle ilçe halkı doyasıya eğlendi.

Etkinlikte kurulan stantlarda kültürel ürünlerden geleneksel nokul, kuşburnu pekmezi, kızılcık marmelatı, gül sirkesi, turşu, gözleme gibi ürünlerin satışı büyük ilgi gördü. Ürünlerin tanıtılması, yerel pazarın geliştirilmesi, kooperatifleşme, küçük üreticinin desteklenmesi, yerel değerlerin ön plana çıkarılması amacıyla düzenlenen, Sahil Caddesi'nden başlayarak iskeleye kadar uzanan sokak şenliğinde Gerzeli ev hanımları, Gerze'deki hobi atölyeleri ve hobi ürünü üreten eller, şairler, müzisyenler, sanatkâr ve zanaatkârlarla bir araya geldi.

Şenliğin açılış konuşmasını yapan Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, tüm misafirlere teşekkür etti. "Gerze, Türkiye’ nin 13. sakin şehri" diyen Başkan Belovacıklı, “Masmavi denizin, dantel gibi koyların ve uçsuz bucaksız yeşilin, dinlemeye doyamayacağınız bir müzik oluşturduğu, Türkiye'nin en mutlu ilinin, en mutlu ilçesi: Gerze.

Cittaslow ünvanını 2017 yılında elde eden Gerze Türkiye'nin 13., dünyanın ise 256. Cittaslow şehri olma başarısını göstermiştir. Bu başarısını canla başla sahip çıktığı doğasına, her biri göz nuru olan el sanatlarına, tadı damağınızdan hiç gitmeyecek yöresel yemeklerine ve sıcacık insanların sizi beklediği misafirperverliğine borçlu. İlçeye adımınızı attığınız an, evlerin bahçelerindeki çiçeklerin kokusu karşılayacak sizleri. Hala tertemiz kalabilmiş havasını solurken, kalabalık bir şehir hayatının gürültüsünü değil, sakin bir balıkçı kasabasının dinginliğini hissedeceksiniz.

Milli Tabiat Alanı olan Sorkun Şelalesi, Hızarçayı Şelalesi, Yangın Evleri, Türkiye'nin ilk modern deniz feneri olma özelliğini taşıyan Tarihi Deniz Feneri, Tarihi Yakup Ağa Konağı, Kalafat Evi gezerken huzurunu hissedebileceğiniz, kendinizi tarihin bir parçası gibi göreceğiniz müstesna yerlerdir.

Dünya genelinde 301 Cittaslow şehirden birisi konumunda olan Gerze'de Cittaslow Sunday Sokak Şenliği etkinliği tüm Sakin Şehirler ile birlikte düzenlenmektedir.

Yöresel lezzetler, el sanatları ve kültürel etkinliklere tanıklık edeceğiniz şenliğimize katılımınız ve desteklerinizden dolayı teşekkür ederim” diye konuştu.

SOKAK ŞENLİĞİ 5 GÜN 5 GECE SÜRECEK

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Gerze Kaymakamı Mehmet Deniz Arabacı, Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, CHP Sinop İl Başkanı Aykut Cem Yalçınkaya ve protokol üyeleri ile birlikte açılan stantları tek tek gezerek stant sahipleriyle sohbet etti.

Cittaslow Sunday 3. Gerze Sokak Şenliği 9Cittaslow Sunday 3. Gerze Sokak Şenliği 3

Muhabir: Ümit Can Gökçen